ОБЕРЕЖНО!!!ГРИП!!!
Автор: Svetlana   Додано:30 листопада 2017   Переглядів:753   Категорія - [Головна]
 
 (голосів: 1)

Що таке грип?

Якщо Ви думаєте, що грип - це просто грип, Ви дуже сильно помиляєтеся! Необхідно пам'ятати, що грип буває 3 видів:-А-,-В-,-С-.

Найбільш болісно протікає сааме грипп -А-. Щороку вірус гриппу мутує, проте і всесвітня фармакологія не стоїть на місці, саме з цієї причини лікарі наполягають на щорічній вакцинації населення.

Вірус грипу переміщається від людини до людини тільки повітряно-крапельним способом. Також слід звернути увагу на те, що даний вірус виявляє високий рівень контагеозності, відповідно, більша частина населення буде піддана захворюванню. Даний вірус проявляє себе протягом 2-3 діб, максимальний час, після якого проявляються симптоми - 5 діб.

Саме в цей період вірус веде активне життя у Ваших дихальних шляхах, при цьому істотно пригнічується миготливий епітелій, який виконує роль природного фільтра для легенів. За рахунок ураження епітелію, інші віруси мають повний і безперешкодний доступ до легких, що може закінчитися бронхітом або запалення легенів.

Ознаки та симптоми гриппу:

1.Грип приходить несподівано і в лічені години повністю захоплює Ваш організм;

2.Грипу властиво різке підвищення температури (в окремих випадках до 40,5 градусів), підвищена чутливість до світла, ломота у всьому організмі, а також болі: головні і м'язові;

3.У першу добу захворювання грипом, Ви захищені від нежиті, що властиво тільки даного вірусу;

4.Найбільш активна фаза грипу припадає на третій – п'ятий день захворювання, а остаточне одужання доводиться на 8-10 день.

5.Враховуючи, що інфекція грипу вражає судини, саме з цієї причини можливі крововиливи: ясенні і носові;

6.Після перенесенного грипу Ви можете підхопити інше захворювання протягом наступних 3-х тижнів, такі захворювання найчастіше протікають дуже болісно і можуть закінчитися летальним результатом. 

Начальник Люботинського

міського відділу Головного

управління Держпродспоживслужби

в Харківській області

Ільченко О.С.