Веб-портал міста Люботин » Головна » Проведено засідання круглого столу

 Проведено засідання круглого столу
Автор: Chekardina   Додано:4 грудня 2017   Переглядів:639   Категорія - [Головна]
 
 (голосів: 0)

30 листопада 2017 року у приміщенні сесійної зали Люботинської міської ради за ініціативи відділу освіти Люботинської міської ради було проведено засідання круглого столу за темою «Інклюзивна освіта в місті: проблеми, пошуки, рішення». У заході взяли участь заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Рубан В.В., радник міського голови Куденко Л.В., керівники міських служб, працівники відділу освіти, керівники та педпрацівники закладів освіти міста, працівники Центру практичної психології та соціальної роботи.

До учасників засідання з привітальним словом звернувся заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Рубан В.В., який зазначив, що якісна інклюзивна освіта як стратегія державної політики передбачає рівний доступ дітей з особливими освітніми потребами до одержання якісної освіти за місцем проживання. Органи державної влади та органи місцевого самоврядування створюють умови для забезпечення прав і можливостей осіб з особливими освітніми потребами для здобуття ними освіти на всіх рівнях освіти з урахуванням їхніх індивідуальних потреб, можливостей, здібностей та інтересів. 

Від відділу освіти виступили заступник начальника Сітченко В.М. та методист ММК Хлистун Н.І., які доповіли про ключові зміни у нормативно-правовому забезпеченні організації навчання дітей з особливими освітніми потребами та про створення умов, організацію роботи з дітьми з особливими освітніми потребами. 

Висловлюємо щиру подяку начальникам міських служб: Ярош І.В., начальнику Управління соціального захисту населення, Губській Н.А., начальнику Служби у справах дітей виконавчого комітету Люботинської міської ради, Микитенко М.Ю., завідувачу ЦССДСМ та Тридубу І.Є., координатору проекту «Протидія торгівлі людьми» благодійного фонду «Карітас Харків» за участь у засіданні круглого столу та виступи з питань організації роботи з дітьми з особливими освітніми потребами. 

Також досвідом роботи з питань упровадження інклюзивної освіти поділились вихователь-методист Люботинського ДНЗ № 1 Попова О.О., заступник директора з НВР Ситюк Н.М., Береза Л.М., логопед Люботинського НВК № 2, Бойко Л.М., завідувач Центру практичної психології та соціальної роботи та Столяренко О.О., практичний психолог ЦППСР.

Проведення вищезазначеного заходу – це перший крок до створення в освітньому просторі Люботинщини передумови для розуміння інклюзії як цінності демократичного суспільства, розвитку толерантного ставлення до дітей з особливими освітніми потребами з боку однолітків, педагогів, батьків, громадськості, попередження конфліктів, забезпечення повноцінної соціально-психологічної адаптації та самоактуалізації дітей.

 

Проведено засідання круглого столу