Веб-портал міста Люботин » Головна » Про Харківський обласний центр матері та дитини

 Про Харківський обласний центр матері та дитини
Автор: Svetlana   Додано:6 грудня 2017   Переглядів:3091   Категорія - [Головна]
 
 (голосів: 0)

Про Харківський обласний центр матері та дитини

 

  На території міста Люботин, в селищі Гіївка, неподалік від Святомиколаївського храму, розташований комунальний заклад «Харківський обласний центр матері та дитини» Харківської обласної державної адміністрації.

   В закладі тимчасово мешкають жінки на сьомому – дев’ятому місяцях вагітності та матері з дітьми віком від народження до вісімнадцяти місяців, які опинилися у складних життєвих обставинах, що перешкоджають виконанню материнського обов’язку. Заклад розрахований на проживання одночасно 10–ти жінок та 15-ти дітей.

  Клієнтки центру мають можливість отримувати безкоштовно психологічні, соціально-педагогічні, медичні, інформаційні послуги. Максимальний термін перебування таких сімей в закладі - до виповнення дитині 18 місяців.

Центр створює соціально-побутові умови для тимчасового проживання таких осіб; забезпечує харчуванням відповідно до нормативів; надає  психологічну допомогу (у тому числі психологічні консультації жінкам з інвалідністю та матерям дітей з інвалідністю), надає допомогу в аналізі життєвих ситуацій, визначенні основних проблем та шляхів їх розв’язання, складенні плану виходу із складної життєвої ситуації, зміцненні (відновленні) родинних і суспільно-корисних зв’язків. Надаються соціально-педагогічні консультації з питань догляду за дітьми раннього віку, їх розвитку та виховання, а також консультування з питань соціального захисту населення, допомога реєстрації місця проживання (перебування),  працевлаштування тощо. Крім того,  в центрі забезпечується розвиток соціальних навичок жінок, спрямованих на підвищення їх самооцінки.

Заклад співпрацює  з центрами соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, місцевими органами виконавчої влади, благодійними фондами, релігійними організаціями, які постійно надають підтримку. Для створення умов самостійного життя мешканкам, за бажанням, запропоновано на період проживання в центрі використовувати земельні наділи. Завдяки цьому клієнтки  забезпечують себе та своїх дітей овочами та фруктами.

Якщо у Вашому житті обставини склалися так, що Вам необхідна наша  допомога, звертайтеся за адресою: м. Люботин, вул. Нове життя, буд. 28. Консультація за тел. 741-21-41.

 

                                                                                            Адміністрація центру