Веб-портал міста Люботин » Головна » Впровадження у місті державної програми інклюзивної освіти

 Впровадження у місті державної програми інклюзивної освіти
Автор: Svetlana   Додано:2 лютого 2018   Переглядів:587   Категорія - [Головна]
 
 (голосів: 1)

  1 лютого у м. Люботині відбулася робоча зустріч Алли Ройтблат, радника голови ХОДА Юлії Світличної, із заступником міського голови Вячеславом Рубаном, начальником відділу освіти Валерієм Стрільцем, радником міського голови Лідією Куденко з питання впровадження у місті державної програми інклюзивної освіти.

У ході зустрічі розглядалася перспектива створення ресурсної кімнати та інклюзивно-ресурсного центру на базі навчальних закладів міста. Також розглядалося питання про створення медіатеки у гімназії № 1 – сучасної бібліотеки, що має інтерактивний простір, де діти можуть спілкуватися.

  Було відзначено, що у місті є діти із особливими освітніми потребами, і для їх соціальної адаптації є необхідність створити усі необхідні умови для навчання та перебування в освітніх закладах.

 

Впровадження у місті державної програми інклюзивної освіти

 

 

Були відвідані наступні заклади: ДНЗ №1, гімназія № 1, НВК № 2 та ЗОШ № 3.

Нагадаємо, що у вересні 2017 року Марина Порошенко та Юлія Світлична підписали Меморандум про співпрацю між ХОДА та Всеукраїнською благодійною організацією «Благодійний фонд Порошенка» щодо розвитку інклюзивної освіти на Харківщині.

Наша область стала шостою в Україні, що долучилася до експериментального проекту Фонду «Інклюзивна освіта – рівень свідомості нації».

Радник міського голови

Лідія Куденко