ОБЕРЕЖНО!!!ГРИП!!!
Автор: Svetlana   Додано:15 лютого 2018   Переглядів:526   Категорія - [Головна]
 
 (голосів: 0)

ОБЕРЕЖНО!!! ГРИП!!!

Грип - це гостре вірусне захворювання, яке може вражати людей, не залежно від їх віку чи статі, і яке супроводжується такими проявами як загальна інтоксикація організму, а також катаральними явищами у вигляді риніту, закладеності носа і сильного кашлю.

Небезпека грипу полягає в тому, що він може вражати серцево-судинну систему, дихальні органи, а також центральну нервову систему людини. Вірус грипу досить сильно і різко знижує захисні сили організму, тому і ймовірність виникнення різних ускладнень після хвороби є дуже високою. Особливо небезпечний грип для літніх людей, дітей і вагітних жінок, а також для тих, хто має якісь хронічні захворювання.

Відлюдини до людини вірус грипу передається дуже легко, найчастіше це відбувається повітряно-крапельним шляхом при кашлі, чханні або при розмові.

Грип починається досить інтенсивно і гостро. Інкубаційний період хвороби складає від двох до п'яти днів. Тяжкість протікання захворювання у людини залежить від багатьох факторів, у тому числі від її віку, загального стану здоров'я.

Основними симптомами захворювання є висока температура тіла, загальна слабкість, біль у суглобах і м'язах, головний біль, біль за грудиною, інтенсивний кашель, нежить, сухість слизової оболонки порожнини носа і глотки, а іноді болі в животі і діарея. При важкому перебігу грипу у хворого можуть спостерігатися судоми, галюцинації, блювота або кров з носа.

Лікування грипу необхідно розпочинати негайно, як тільки виникли перші його симптоми. Грип не відноситься до хвороби, яку можна лікувати шляхом самолікування, так як це може призвести до тяжких наслідків.

Після огляду хворого лікарь призначає жарознижуючі засоби, судинозвужувальні краплі, засоби для розрідження і відходження мокроти, препарати для підтримки імунітету, антигістамінні препарати, а в деяких випадках парові інгаляції і прийом вітамінів.

Оскільки грипп дуже негативно відбивається на стані дихальних шляхів, то під час хвороби вкрай важливо проводити часті провітрювання і вологеприбирання в приміщенні.

З метою профілактики в період епідемії гриппу необхідно по можливості якомога рідше перебувати в місцях массового скупчення народу, а якщо цього не вдалося уникнути, то одягати ватно-марлевупов'язку. Оскільки вірус дуже легко передається через брудні руки, то потрібно дотримуватися правил особистої    гігієни та часто мити руки з милом. Дуже важливо постійно проводити зміцненняім унітету, дотримуватися повноцінного та збалансованого харчування і вести здоровий спосібжиття.

 

Начальник Люботинського

міського відділу  Головного

управління Держпродспоживслужби

в Харківській області

Ільченко О.С.