DataLife Engine > Головна > Харчові отруєння та їх профілактика
Харчові отруєння та їх профілактика21 травня 2019. Опублікував: Svetlana |
Харчові отруєння та їх профілактика Харчові отруєння – це захворювання. які можуть бути викликані продуктами, отруйними за своєю природою, або хвороботворними мікробами. Особливо спостерігається підвищення захворюваності на кишкові інфекції в липні та серпні. Найбільш чутливими до збудників кишкових інфекцій є діти дошкільного віку, та люди, які перебували на відпочинку. Клінічні прояви хвороби: підвищення температури, нудота, блювання та розлад шлунково - кишкового тракту. Профілактика харчових отруєнь З метою профілактики інфекційних захворювань та харчових отруєнь необхідно: не вживати продуктів і напоїв, які викликають сумнів щодо їх доброякісності та з простроченими термінами споживання. Зберігати продукти харчування тільки у спосіб, зазначений на упаковці, та у встановлений термін; не купувати продукти харчування на стихійних ринках або з рук у приватних осіб; не готувати продукти із запасом, приготовлені страви вживати відразу. Зберігання без холоду не повинно перевищувати 2 годин; не брати в дорогу продукти, що швидко псуються (ковбасні, молочні, кулінарні, кондитерські вироби та інші продукти, які потребують охолодження при зберіганні); У випадку виявлення перших ознак кишкового захворювання необхідно терміново звернутись до найближчої лікувальної установи. Пам’ятайте, самолікування небезпечне. при споживанні овочів, фруктів та ягід їх необхідно добре промити водою; не використовувати для пиття, приготування їжі та миття посуду воду з незнайомих джерел водоспоживання; перед приготуванням їжі та перед її вживанням завжди мити руки з милом; обов’язково мити руки після відвідування туалетів. Всі ці дуже прості правила профілактики допоможуть Вам уникнути харчових отруєнь і зберегти здоров’я та працездатність.
Начальник Люботинського міського відділу Головного управління Держпродспоживслужби в Харківській області Ільченко О.С. Повернутися назад |