DataLife Engine > Головна > Холера
Холера20 липня 2017. Опублікував: Svetlana |
Збудниками холери є два різновиди мікроорганізмів - холерний вібріон Коха (класичний) і вібріон Ель-Тор. За основними морфологічними властивостями ці вібріони мало чим відрізняються один від одного. Вібріони мають вигляд злегка вигнутих паличок, суперечка і капсул не утворюють. За типом дихання - облігатні аероби. Холерний вібріон здатний розмножуватися при температурі 16-40 ° С. Оптимальна температура розвитку 25-38 ° С. До високій температурі і дезінфікуючих засобів нестійкі. У вологому середовищі при температурі 80 ° С гинуть через 5 хв., При нагріванні до 60 ° С гинуть через 30 хв, а при кип'ятінні - через 1 хв. Швидко відмирають при концентрації активного хлору 0,3 мг на 1 л води. Холерні вібріони дуже чутливі до дії кислот, що необхідно враховувати при дезінфекції об'єктів в вогнищ зараження і при знешкодженні середовища. Збудники холери здатні тривалий час виживати у зовнішньому середовищі. У випорожненнях вони зберігають життєдіяльність понад 3 днів, у грунті - від 8 до 91, в проточній воді - 3-5, у водоймах або колодязях - 7-13, в морській воді - від 10 до 60 днів. Холерні вібріони добре зберігають життєздатність у харчових продуктах. Залежно від виду продукту та умов зберігання холерний вібріон може зберігати життєздатність до місяця.
Начальник Люботинського міського відділу Ільченко О.С. Повернутися назад |