Веб-портал міста Люботин » Про заходи МОЗ України щодо пілотного проекту лікування хворих на гіпертонічну хворобу в місті Люботин

 Про заходи МОЗ України щодо пілотного проекту лікування хворих на гіпертонічну хворобу в місті Люботин
Автор: Svetlana   Додано:17 липня 2012   Переглядів:2072   Категорія - [---]
 
 (голосів: 1)

Адміністрація КП «Люботинська центральна міська лікарня» інформує населення міста Люботин, що в Україні стартував пілотний проект щодо впровадження державного регулювання цін на лікарські засоби для лікування хворих з гіпертонічною хворобою.

    Постановою Кабінету Міністрів України від 25.04.2012 р. № 340 «Про реалізацію пілотного проекту щодо впровадження державного регулювання цін на лікарські засоби для лікування осіб з гіпертонічною хворобою» визначено етапи реалізації:

   Перший етап (з 01.06.2012 р. по 01.09.2012 р.) передбачає запровадження порядку визначення зовнішніх порівняльних (референтних) цін, встановлення граничного рівня оптово-відпускних цін на лікарські засоби з використанням механізму визначення порівняльних (референтних) цін на обмежену групу ліків для внутрішнього ринку України, їх оприлюднення; контроль за цінами з боку Держлікслужби; відпрацювання механізму часткового відшкодування їх вартості (реімбурсації) за рахунок коштів державного та місцевого бюджетів.

   Другий етап (з 01.09.2012…) визначення МОЗ України та Мінфіном України джерел та обсягів фінансування часткового відшкодування вартості зазначеної групи ліків з держбюджету та місцевих бюджетів, розробка та подання законопроекту до Кабінету Міністрів України, його супроводження у Верховній Раді України, запровадження механізму часткового відшкодування коштів.

   В КП «Люботинська ЦМЛ» проводиться робота по впровадженню заходів МОЗ України щодо пілотного проекту, а саме:

- створені реєстри хворих на гіпертонічну хворобу;

- проведена робота з медичними працівниками по призначенню лікарських засобів та взаємозамінності лікарських засобів у межах міжнародної непатентованої назви для лікування гіпертонічної хвороби.

   Призначення лікарських засобів для лікування хворих з гіпертонічною хворобою буде проводиться лікарями – терапевтами, кардіологами, сімейними лікарями та лікарями – педіатрами на рецептурних бланках. Відпуск лікарських засобів з аптечної мережі буде здійснюватися на підставі виписаного відповідного рецепту.

 

Заступник головного лікаря з медичного

обслуговування населення – керівник

Центру ПМСД КП «Люботинська ЦМЛ»

О. В. Сердюченко