Веб-портал міста Люботин » Тимчасовий архів » Децентралізація влади » Мінрегіон розробив тест про децентралізацію

 Мінрегіон розробив тест про децентралізацію
Автор: Chekardina   Додано:17 березня 2016   Переглядів:1263   Категорія - [Тимчасовий архів » Децентралізація влади]
 
 (голосів: 1)

Мінрегіон розробив тест про децентралізацію

Це допоможе краще зрозуміти важливість реформи для європейського майбутнього країни.

«Відповівши на декілька простих запитань, можна не лише перевірити свої знання про децентралізацію, а й отримати більш широке розуміння реформи. А розповівши про результат у соцмережах, - продемонструвати свою обізнаність у найважливіших змінах, які відбуваються у країні просто зараз», - зазначають у міністерстві.

За словами віце-прем’єр-міністра – міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадія Зубка, запропонований тест продемонструє, що децентралізація стосується всіх сфер життя і вже приносить користь на місцях.

«Мета команди Мінрегіону – щоб децентралізація якомога швидше охопила всю країну, а зміни, які вона несе, відчув кожен українець. Тест – чудовий спосіб показати, що завдяки цій реформі Україна вже стає новою спроможною європейською державою», - цитують Геннадія Зубка на урядовому порталі.

Нагадаємо, Мінрегіон відповідає за впровадження в Україні ключової реформи - децентралізації. Вона стосується таких галузей, як освіта, медицина, будівництво, інфраструктура та інші. 159 громад, які вже об’єдналися, з 1 січня отримали прямі бюджетні розрахунки і можуть напряму отримувати медичні й освітні субвенції і базові дотації.

У 2016 році Держбюджетом передбачено 1,9 млрд грн на соціально-економічний розвиток і, зокрема, створення стратегії національного розвитку, 1 млрд грн - на підтримку об'єднаних  територіальних громад, пріоритетом для цих коштів стануть дороги та ЦНАПи, 3 млрд грн - на фінансування Державного фонду регіонального розвитку.

 

http://kharkivoda.gov.ua/news/79600