Веб-портал міста Люботин » Корисна інформація » Правова освіта населення » Харківська міжрайонна прокуратура інформує:

 Харківська міжрайонна прокуратура інформує:
Автор: Chekardina   Додано:12 січня 2015   Переглядів:1684   Категорія - [Корисна інформація » Правова освіта населення]
 
 (голосів: 1)

Харківська міжрайонна прокуратура інформує:

 

 

Харківською міжрайонною прокуратурою Харківської області завершено досудове розслідування кримінального провадження за фактом безпідставної невиплати заробітної плати 22 працівникам комунального підприємства на суму 109,2 тис.грн.

Завдяки активній наступальній позиції процесуального керівника під час досудового розслідування заборгованість перед працівниками підприємства погашена в повному обсязі.Обвинувальний акт стосовно колишнього керівника підприємства спрямовано до суду.

Заступник Харківського міжрайонного О. Ломакіна

 

 

 

Харківською міжрайонною прокуратурою у поточному році проведено перевірку щодо додержання вимог земельного законодавства України на території Циркунівської сільської ради Харківського району Харківської області.

Встановлено, що рішенням сільської ради в порушення чинного законодавства України безоплатно передано громадянам для будівництва і обслуговування житлових будинків, господарських будівель та споруд земельні ділянки лісового фонду України.

За даним фактом міжрайонною прокуратурою розпочато досудове розслідування, яке на даний час триває.

Крім того, з метою повернення державі незаконно переданих земельних ділянок, міжрайонною прокуратурою пред'явлення чотири позовні заяви, які прийняті судом до розгляду.

 

Заступник Харківського міжрайонного прокурора

молодший радник юстиції

  О. Ломакіна

 

 

Зона особливої уваги!

Харківська міжрайонна прокуратура на захисті бюджетної сфери


З урахуванням економічної ситуації, що склалася в країні останнім часом, пріоритетним залишається питання виявлення порушень законодавства при використанні бюджетних коштів, вжиття відповідних заходів реагування з метою недопущення їх нецільового використання та розкрадання, а також відшкодування заподіяних збитків.

Харківською міжрайонною прокуратурою значна увага приділяється недопущенню порушень чинного законодавства у бюджетній сфері органами державної виконавчої влади та місцевого самоврядування, розташованих на території Харківського району.

Так, перевіркою в діяльності однієї з селищних рад району встановлено, що у 2004 році з метою утримання, експлуатації і обслуговування об'єктів житлового фонду, нежитлових приміщень, інженерних комунікацій та споруд, що знаходяться в комунальній власності територіальної громади, забезпечення потреб громадян, підприємств та організацій у комунальних послугах, ремонтно-будівельних роботах, радою створено комунальне підприємство.

Проте, відповідні договори підряду на проведення вищевказаних робіт, упродовж минулого року селищною радою укладалися не зі згаданим комунальним, а з приватним підприємством, внаслідок чого останньому перераховано понад 200 тис. грн. бюджетних коштів.

Таким чином, інтересам територіальної громади селища завдано істотну шкоду, у зв'язку з чим міжрайпрокуратурою внесено відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань та розпочато кримінальне провадження за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 364 КК України.

 

Прокурор Харківської міжрайонної прокуратури

    Н. Педань

 

 

 «Харківською міжрайонною прокуратурою закінчено досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом незакінченого замаху на зґвалтування».

 

Так, 23.10.2013 близько 23.00 години Б., перебуваючи у стані алкогольного сп'яніння, прямуючи по вул. У. у м. Люботин Харківської області, побачив попереду себе раніше не знайому йому Г., та став її переслідувати. Наздогнавши потерпілу, у місці, де було відсутнє освітлення, напав на неї з метою вступу у статеві зносини із застосуванням фізичного насильства. Однак з причини, які не залежали від його волі, довести свій злочинний умисел до кінця не зміг. В результаті неправомірних дій Б., Г. були заподіяні тілесні ушкодження.

За вказаним фактом внесені відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. З ст. 15, ч. 1 ст. 152 КК України (незакінчений замах на зґвалтування), та відразу розпочато досудове розслідування.

Завдяки спільним зусиллям процесуальних керівників та працівників Харківського РВ ГУМВСУ в області, швидкому проведенню оперативно-розшукових заходів вдалось розкрити вказаний злочин.

На даний час обвинувальний акт стосовно Б. перебуває на розгляді по суті у Люботинському міському суді Харківської області.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від З до 4 років позбавлення волі».


Заступник Харківського міжрайонного прокурора молодший радник юстиції

О. Хлистов

 

 

20 грудня 2014 року о 22:30 до чергової частини Харківського РВ (з обслуговування Харківського району та м. Люботин) ГУМВС України в Харківській області надійшло повідомлення бригади швидкої медичної допомоги № 1201, про те що у ході виїзду на виклик в с. Високий Харківського району в приміщенні домоволодіння виявлено труп чоловіка 1976 р.н., не працюючого, із отвором у районі правої орбіти ока, що за попередньою оцінкою лікаря і стало причиною смерті останнього.

Вказане повідомлення зареєстровано до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 115 (умисне вбивство) КК України, та одразу розпочато досудове розслідування, створено слідчо-оперативну групу та групу прокурорів, з числа досвідчених працівників.

Завдяки спільним зусиллям процесуальних керівників та працівників Харківського РВ ГУМВСУ в області, швидкому проведенню оперативно-розшукових заходів вдалось розкрити вказаний злочин.

Так, у ході проведення перевірки зі слів співмешканки померлого, 1984 р.н., не працюючої, тілесні ушкодження, які спричинили смерть, наніс брат потерпілого, 1972 р.н., не працюючий, який проживав разом з ними, в ході сімейної сварки, шляхом застосування пневматичного пістолета російського виробництва марки «А111 ВВАІ» 4.5 мм.

На даний час винну особу встановлено та повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 115 КК України (умисне вбивство).

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 10 до 15 років, а також довічне позбавлення волі.

 

 

Заступник Харківського міжрайонного прокурора

молодший радник юстиції

О. Хлистов