# успішна справа
Автор: Бутенко Анна   Додано:13 травня 2021   Переглядів:159   Категорія - [Безоплатна правова допомога]
 
 (голосів: 0)

Досить часто суми стягнутих аліментів недостатньо для належного утримання дитини128118;.
Як бути в такому разі10067;
128312;Сімейним кодексом передбачена можливість стягнення додаткових128176; витрат на дитину. А саме, статтею 185 СК України передбачено, що той з батьків, з кого присуджено стягнення аліментів на дитину, а також той з батьків, до кого вимога про стягнення аліментів не була подана, зобов’язані брати участь у додаткових витратах на дитину, що викликані особливими обставинами (розвитком здібностей дитини, її хворобою, каліцтвом тощо).
128312;Відповідно до статті 180 СК України батьки зобов`язані утримувати дитину до досягнення нею повноліття.
У разі, якщо у додаткових витратах другий з батьків добровільно брати участь не бажає, існує судовий порядок 128104;‍9878;65039;стягнення таких сум.
Так, до центру звернулася пані О. та розповіла, що має неповнолітню доньку, а суми аліментів, які стягнуті з батька дитини не вистачає для забезпечення належного розвитку та утримання дитини.
Для допомоги клієнтці, був призначений заступник начальника відділу організації надання безоплатної правової допомоги Центру Сергій Чирик. Фахівцем була складена позовна заява до районного суду. У позові ретельно викладалися обставини того, що мати усіляко сприяє вихованню, розвитку, та лікуванню дитини, відвідування донькою курсів та різних гуртків, здійснення подорожей тощо. До позову були додані докази придбання ліків для дитини, навчання дівчинки у музичній школі, зайняття у танцювальному колективі, відвідування розвиваючих курсів, театральних вистав, здійснення подорожей тощо. Також було доведено те, що витрати ці є особливими та необхідними для розвитку дитини.
128312;19 лютого 2021 року Дзержинським районним судом міста Харкова винесено рішення, яким позовна заява клієнтки Центру задоволена у частині стягнення з батька дитини додаткових витрат на утримання доньки у розмірі більш ніж 30 тисяч гривень. Таким чином, завдяки наданій пані О. правовій допомозі, остання отримала відшкодування витрат на розвиток своєї доньки.
З рішенням суду можна ознайомитися за посиланням128071;
# успішна справа