Веб-портал міста Люботин » Головна » До Дня Героїв Небесної Сотні

 До Дня Героїв Небесної Сотні
Автор: Chekardina   Додано:19 лютого 2016   Переглядів:881   Категорія - [Головна]
 
 (голосів: 0)

 

До Дня Героїв Небесної Сотні

День Героїв Небесної Сотні — пам'ятний день, що відзначається в Україні 20 лютого на вшанування подвигу учасників Революції гідності та увічнення пам'яті Героїв Небесної Сотні.

Пам'ятний день встановлено указом Президента України Петра Порошенка 11.02.2015 р. з метою увічнення великої людської, громадянської і національної відваги та самовідданості, сили духу і стійкості громадян, завдяки яким змінено хід історії нашої держави, гідного вшанування подвигу Героїв НебесноїСотні, які віддали своє життя під час Революції гідності (листопад 2013 року — лютий 2014 року), захищаючи ідеали демократії, відстоюючи права і свободи людини, європейське майбутнє України. У лютому 2014 року під час сутичок протестувальників із силовиками в центрі Києва загинули понад сто осіб, сотні були поранені, найбільше з яких – 20 лютого. Більшість людей загинули від куль снайперів. Згодом загиблих учасників акцій протесту почали називати "Небесною сотнею".

За даними Генпрокуратури під час придушення акцій Майдану постраждало 2500 осіб, з них 104 загинули, 1200 зазнали травм, з-поміж них 185 - з вогнепальної зброї.

Сьогодні ми згадуємо події, які сколихнули світ, які змінили хід історії. У ці дні ми вшановуємо подвиг Героїв Небесної Сотні, справжніх патріотів України, які поклали душу й тіло за нашу свободу, за честь, за волю, за Батьківщину.

Нині Україна переживає дуже складні часи через події на Сході держави. Але нам слід усвідомити, що ніхто крім нас не захистить нашу Батьківщину.

19 Лютого в загальноосвітніх навчальних закладах нашого міста перший урок розпочався виконанням Державного Гімну України та хвилиною мовчання,  щоб вшанувати мужніх учасників Революції гідності, які віддали своє життя, захищаючи ідеали демократії та європейське майбутнє нашої держави, а також 19-22 лютого будуть проведені заходи: інформаційні хвилинки, тематичні лінійки, перегляди та обговорення документальних фільмів/сюжетів щодо подій Революції гідності та подвигу Героїв Небесної Сотні, виставка, на якій представлені інформаційні матеріали Революції гідності.

В усіх храмах м. Люботина будуть проведені молебні за учасниками та за постраждалими під час подій на Майдані та панахиди за загиблими під час подій 17-22 лютого 2014 р.