Веб-портал міста Люботин » Безоплатна правова допомога » щодо обліку трудової діяльності працівника в електронній формі

 щодо обліку трудової діяльності працівника в електронній формі
Автор: Бутенко Анна   Додано:13 квітня 2021   Переглядів:160   Категорія - [Безоплатна правова допомога]
 
 (голосів: 0)

10071;65039;5 лютого 2021 року Верховною Радою України прийнято 9878;Закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо обліку трудової діяльності працівника в електронній формі» .
Закон передбачає поступову відмову від паперових трудових книжок128216; та автоматичне призначення пенсії за віком. Ним запроваджується облік трудової діяльності працівника в електронній формі 128187;в реєстрі застрахованих осіб Державного реєстру загальнообов’язкового державного соціального страхування.
Наповнення Держреєстру даними, які містяться в паперових трудових книжках, буде проведено у перехідний період протягом 5 років. Тобто протягом найближчих 5 років буде використовуватися як паперовий, так і електронний варіант трудової книжки.
Після внесення відомостей про трудову діяльність працівника до Державного реєстру роботодавець зобов’язаний видати оригінал паперової трудової книжки йому на руки під підпис. Якщо працівник виявить бажання продовжити її ведення, то роботодавець на його вимогу буде зобов’язаний паралельно із електронним обліком трудової діяльності також внести до паперової трудової книжки записи про прийняття на роботу, переведення та звільнення.
Трудовий стаж відображатиметься в кабінеті громадянина «Єдиного порталу державних послуг ДІЯ»128187;.
З лекцією на тему: «Облік трудової діяльності в електронній формі та автоматичне призначення пенсії» для суб’єктів пробації Вовчанського відділу ДУ «Центр пробації» 128105;‍127979;виступила начальник Вовчанського бюро Марія Уханьова.
щодо обліку трудової діяльності працівника в електронній формі
щодо обліку трудової діяльності працівника в електронній формі