Веб-портал міста Люботин » Головна » Нагороди знайшли Героїв, на жаль, посмертно.

 Нагороди знайшли Героїв, на жаль, посмертно.
Автор: Lubotin   Додано:5 квітня 2024   Переглядів:47   Категорія - [Головна]
 
 (голосів: 0)

Нагороди знайшли Героїв, на жаль, посмертно.



 

Дякуємо за Подвиг, за безмежну відданість і любов до України. Світлий спомин про мужніх захисників України назавжди залишиться в наших серцях.

Йде велика визвольна війна українського народу. Наші героїчні воїни мужньо стримують широкомасштабну збройну агресію росії. Завдяки ним, Україна вистояла і продовжує гідно відстоювати вільне майбутнє держави. Але ціна свободи дуже висока: наші Герої віддають найцінніше – власне життя. Імена їх вже навіки вписані в історію нашої країни.

Указами Президента України за особисту мужність, виявлену у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, самовіддане виконання військового обов’язку, нагороджені орденом «За мужність» ІІІ ступеня (посмертно):

старший солдат ІЩЕНКО Мікаель Геннадійович (Указ №215/2024 від 3 квітня 2024 р.); 

солдат КОВАЛЕНКО Тарас Сергійович (Указ №215/2024 від 3 квітня 2024 р.);

солдат КОРМІЛЕЦЬ Олексій Володимирович (Указ №166/2024 від 22 березня 2024 р.).

ІЩЕНКО Мікаель, 2002 р.н., добровольцем захищав Україну із 6 серпня 2022 р. До останнього свого подиху мужньо боровся з ворогами, і 13 серпня під селищем Білогорівка Луганської області віддав своє життя за те, що любив найбільше – свою Батьківщину.

КОВАЛЕНКО Тарас, 1984 р. н., із 24 лютого  2022 р. зі зброєю в руках у складі загону Територіальної оборони захищав село Циркуни. Із 19 квітня воював у складі Збройних Сил і звільняв міста Мар’їнку, Курахове та Лиман; був бойовим медиком медичного пункту механізованого батальйону. Під час проведення наступальних дій біля передмістя Лиману Донецької області загинув 27 вересня 2022 р.

КОРМІЛЕЦЬ Олексій, 1988 р. н., з початку війни був волонтером і активно допомагав воїнам на передовій. Бойовий шлях Героя розпочався з 2 січня 2023 р. Він служив водієм десантно-штурмового відділення десантно-штурмового батальйону військової частини. Загинув 16 листопада 2023 р. на полі бою під час мінометного обстрілу в районі населеного пункту Вербове Пологівського району Запорізької області.

Дякуємо за Подвиг, за безмежну відданість і любов до України. Світлий спомин про мужніх захисників України назавжди залишиться в наших серцях.

Ми ніколи не пробачимо ворогу смерті українців, і навчимо й наступні наші покоління ніколи не пробачати ворогам.

 

 

Нагороди знайшли Героїв, на жаль, посмертно. Нагороди знайшли Героїв, на жаль, посмертно.

Нагороди знайшли Героїв, на жаль, посмертно.