#ХарківськийМЦ
Автор: Бутенко Анна   Додано:13 квітня 2021   Переглядів:159   Категорія - [Безоплатна правова допомога]
 
 (голосів: 0)

До Дня боротьби з туберкульозом у Харківському прес-клубі відбулась прес-конференція. Правові питання у ній висвітлила головна спеціалістка
Лікувати не лише ковід, а й туберкульоз, - закликали лікарі та правозахисники у Харківському прес-клубі.
Що потрібно зробити для покращення ситуації з захворюванням на туберкульоз говорили: Неля Сьома – директорка Обласного клінічного протитуберкульозного диспансеру №7, Людмила Клочко та Павло Шваб з Харківської правозахисної групи, Ірина Доденко – головна спеціалістка Харківського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги.
Незважаючи на тенденцію щодо зниження показників захворюваності на туберкульоз та смертності від цієї хвороби, епідемічна ситуація в Україні все ще залишається складною. В цілому по області основні епідемічні показники вдалося стабілізувати. За результатами 2020 року область входить до десятки областей із найнижчим рівнем захворюваності. Станом на 01.01.2021 року знаходяться на обліку у лікарів фтизіатрів понад 18 тисяч осіб, з них 1192 осіб – з активним туберкульозом. Експерти зазначають, що своєчасне виявлення туберкульозу є вирішальним фактором для його ефективного лікування. А також наявність добре профінансованих державних та регіональних програм.
Трансляцію дивіться тут: https://www.facebook.com/pressclubKharkiv/posts/2772678342950002
#ХарківськийМЦ
#ХарківськийМЦ