Веб-портал міста Люботин » Безоплатна правова допомога » відкриття Центру захисту та соціально-психологічної підтримки

 відкриття Центру захисту та соціально-психологічної підтримки
Автор: Бутенко Анна   Додано:17 серпня 2021   Переглядів:141   Категорія - [Безоплатна правова допомога]
 
 (голосів: 0)

9989; Миколаїв стане другим містом в Україні, де відкриється Центр захисту та соціально-психологічної підтримки у процесі правосуддя дітей, які постраждали або стали свідками насильства. Він працюватиме за моделлю Барнахус. Перший такий заклад почав роботу у червні цього року на Вінниччині.
128073; Завданням центру є захист прав та інтересів дитини, зменшення її травматизації у процесі слідства. У цій установі з постраждалою дитиною працюватимуть спеціалісти різних сфер: психологи, медики, юристи та адвокати, слідчі та інші. Для роботи цих фахівців будуть обладнані спеціальні приміщення.
128204; Захист прав дитини є одним з ключових питань у роботі системи безоплатної правової допомоги. Діти є однією з категорій осіб, що мають право на безоплатне отримання всіх видів правових послуг.
128172; «Ми бачимо впровадження моделі Барнахус як продовження орієнтації на дитиноцентричність послуг. Це можливість захистити дітей, які постраждали від насильства, від зайвого травматизму. Їм не потрібно буде ходити від однієї організації до іншої, адже зацікавлені сторони самі приходитимуть до дитини, щоб вирішити її проблеми. Це проєкт, який в першу чергу захищає інтереси дитини. Тож ми докладаємо всіх зусиль для його успішної реалізації, в тому числі і в напрямі проведення навчальних заходів для партнерів», – зауважив в.о. директора Координаційного центру з надання правової допомоги Олександр Баранов.
Детальніше читайте на сайті системи БПД: https://www.legalaid.gov.ua/.../mykolai-v-stane-drugym.../
відкриття Центру захисту та соціально-психологічної підтримки