Веб-портал міста Люботин » Безоплатна правова допомога » Відкриття Центру захисту та соціально-психологічної підтримки

 Відкриття Центру захисту та соціально-психологічної підтримки
Автор: Бутенко Анна   Додано:17 січня 2022   Переглядів:141   Категорія - [Безоплатна правова допомога]
 
 (голосів: 0)

128154;У Миколаєві відкрився другий в Україні Центр захисту та соціально-психологічної підтримки у процесі правосуддя дітей, які постраждали або стали свідками насильства, працюватиме заклад за моделлю Барнахус 129489;128103; Задля безпеки дітей адреса закладу не розголошується.
«Запровадження моделі Барнахус як раз і є практичною реалізацією принципу забезпечення найкращих інтересів дитини. Він дає можливість проведення процесуальних дій відносно неповнолітніх в дружньому до дитини середовищі та в умовах, які мінімізують наслідки її травматизації» – зауважив заступник міністра юстиції України, голова Міжвідомчої координаційної ради з питань правосуддя щодо неповнолітніх Олександр Банчук.
Одним з найпотужніших партнерів проєкту є система #БПД, адже саме юристи та адвокати здійснюють захист прав дітей 128103;129489; Слід зазначити, що діти є однією з категорій осіб, що мають право на безоплатне отримання всіх видів правових послуг.
«Тільки цього року центри з надання безоплатної правової допомоги видали близько двох тисяч доручень на представництво інтересів дітей, в різних галузях права, починаючи від сімейного, завершуючи кримінальним. Чи можна сказати, що права дітей стали порушувати частіше? Мабуть правильніше сказати, що частіше стали звертатися по правову допомогу. І впровадження моделі Барнахус можна вважати продовженням орієнтації на дитиноцентричність послуг системи БПД», – зазначив в.о. директора Координаційного центру з надання правової допомоги Олександр Баранов.
Більше читайте на нашому сайті https://bit.ly/3dyaUJw
Відкриття Центру захисту та соціально-психологічної підтримки
Відкриття Центру захисту та соціально-психологічної підтримки