Веб-портал міста Люботин » Головна » Масляна йде – ясне сонечко веде!

 Масляна йде – ясне сонечко веде!
Автор: Chekardina   Додано:15 березня 2021   Переглядів:349   Категорія - [Головна]
 
 (голосів: 0)


Із найдавніших часів історії країни до нас прийшло веселе свято Масляна, яким зустрічають весну і прощаються з зимою.

    Традиційно у міському парку в цей день проходить народне гуляння з піснями, танцями, жартами, і звичайно ж, зі смачними млинцями й варениками.
     Міський Будинок культури підготував для мешканців громади концертно-розважальну програму "Українська масляна", в якій колоритним театральним дійством, жартівливою сценкою висвітлені обрядові дії – народження колодки «Колодій» та традиції, пов’язані із носінням колодки.
   Для гостей свята свої найкращі пісні виконували улюблені містянами колективи: ветеранський ансамбль «Мрія», вокальний ансамбль «Лілея», вокальний ансамбль «Берегині», ансамбль народного співу «Чарівниці», вокальний ансамбль «Гармонія» та вокальний колектив «Нон стоп». Своїм чудовим співом, яскравими костюмами, високою сценічною культурою і красою української пісні виконавці захопили увагу і серця слухачів.
А яка Масляна без персонажів – юної красуні Весни, Циганки та Цигана з Ведмедем? Та все ж головним символом Масляної є смачні й духмяні млинці, що символізують сонце й тепло, і якими охоче пригощалися гості заходу.
    Веселі ігри, змагання, бій на колоді, естафета з «конячкою», конкурси для дітей, частування варениками й млинцями подарували гарний і радісний настрій учасникам свята. Особливо його додали своїми жартами неперевершені ведучі дійства – Олена Муковоз, Лілія Саєнко і Євген Чурілов.
   А спалювання опудала – символу зимового холоду, найвідоміший і розповсюджений обряд, без якого не обходиться Масляна, було кульмінацією свята.
   Тож, проводжаючи зиму, будемо вірити в те, що разом із зимовими холодами відійдуть всі негаразди, хвороби й зневіра. Вітайте одне одного з весною, і хай у наших серцях живе неоціненний скарб – доброзичливість і любов.

Переглянути фото свята: http://lubotin-rada.gov.ua/news/id/5900