Веб-портал міста Люботин » Головна » Читаймо ювілярів квітня

 Читаймо ювілярів квітня
Автор: Lubotin   Додано:22 квітня 2021   Переглядів:232   Категорія - [Головна]
 
 (голосів: 0)

Читаймо ювілярів квітня

 

Читаймо ювілярів квітня



 Андрій Курков — чи не найвідоміший у світі сучасний український письменник,  журналіст, кіносценарист. Його твори перекладено 34-ма мовами, зокрема англійською, німецькою, французькою, голландською, іспанською, японською, турецькою. Книжки Андрія Куркова потрапили в топ-десятку бестселерів Європи. Книги Андрія Куркова рекомендовані для читання судентам Сорбони в Парижі, в університеті міста Гренобль, в Лазанському університеті в Швейцарії, в університетах в Германії, в університеті Сіетла, Каліфорнійському університеті, Stratford, університеті Маямі. Курков ввійшов у трійку кращих кіносценаристів Європи.

 

Читаймо ювілярів квітня



Виданий напередодні української Помаранчевої революції роман «Остання любов президента» збільшив інтерес європейських читачів, видавців і літературних критиків до України, Майдану, і до самого письменника. У результаті, саме цей роман, перекладений на англійську мову Джорджем Бердом, потрапив до списку Європейської літературної премії  IMPAC. Світову популярність письменник пояснює тим, що у його творах є гострота і чорний гумор.

 У творчому доробку Андрія Куркова є й література для дітей. Прочитавши забавні казкові історії під назвою «Пригоди чепухоносиків» Андрія Куркова, читач дізнається, хто ж такі чепухоносики і чому вони часом так схожі на людей.  А ще він також є автором близько 20 сценаріїв для художніх та документальних фільмів. 

 
  Запрошуємо шанувальників детективного чтива до відділу абонементу Центральної бібліотеки на книжкове представлення романів Андрія Куркова.