Веб-портал міста Люботин » Головна » 26 квітня − День Чорнобильської трагедії

 26 квітня − День Чорнобильської трагедії
Автор: Lubotin   Додано:26 квітня 2023   Переглядів:108   Категорія - [Головна]
 
 (голосів: 0)

26 квітня − День Чорнобильської трагедії,

Міжнародний день пам’яті жертв радіаційних аварій та катастроф



 

Шановна громадо!


26 квітня 37 років тому сталася найбільша в історії людства техногенна катастрофа на Чорнобильській АЕС, від якої здригнувся світ, і наслідком якої стали людські жертви та забруднені радіацією сотні тисяч гектарів землі, лісів і рік, а слово «Чорнобиль» навічно стало символом лиха.

У ті далекі часи ліквідатори аварії, ризикуючи життям і здоров’ям, врятували не лише Україну, але й людство від подальшого поширення радіації. Щира вдячність кожному ліквідатору наслідків аварії, кожному, хто був причетний до порятунку України і світової спільноти.

Під час повномасштабної війни росії в Україні Чорнобиль пережив другу катастрофу, спричинену наслідками окупації агресора, котрий, як ядерний терорист, 36 днів тримав у заручниках працівників ЧАЕС, намагаючись забрати в них контроль над станцією. Загроза ядерної катастрофи для світу була близькою, як ніколи. І знову працівники станції виявили неабияку мужність та професійність, забезпечили роботу всіх систем та вберегли Україну і світ від ядерного лиха. Глибока вдячність і низький уклін усім українцям, які сьогодні продовжують захищати нас від повторення лиха світового масштабу, щира подяка і сьогоднішнім  Героям України, які мужньо боронять нашу землю від загарбника.


Ми обов’язково витримаємо всі випробування, що приготувала нам доля на шляху до нашої Перемоги.  Ми вистоїмо і переможемо!

Слава Україні! Слава ЗСУ!

 

 

Із побажаннями Перемоги і миру 

міський голова  Леонід ЛАЗУРЕНКО