Веб-портал міста Люботин » Головна » Задекларована праця = трудові й соціальні права!

 Задекларована праця = трудові й соціальні права!
Автор: Lubotin   Додано:27 липня 2023   Переглядів:55   Категорія - [Головна]
 
 (голосів: 0)

Задекларована праця = трудові й соціальні права!



Управління податкового аудиту Головного управління ДПС  у Харківській області повідомляє платникам податків, що працювати за трудовим договором - вигідно!

З моменту укладення трудового договору ви – найманий працівник, який має трудові права й соціальні гарантії.
Вас штрафують за запізнення чи неефективну роботу? Задекларована праця захищає вас від зловживань зі сторони роботодавця. За порушення трудової дисципліни закон передбачає лише два покарання: догану або звільнення. 
Матеріальна відповідальність стягується в разі суттєвої шкоди внаслідок протиправних дій або бездіяльності, а відрахування не можуть перевищувати 20% зарплати. 
Працюючи офіційно, ви можете поєднувати роботу з навчанням у школі, професійно-технічних і вищих навчальних закладах, в аспірантурі, підвищенням кваліфікації. Закон передбачає оплачувані відпустки чи можливість взяти вільні від роботи дні без оплати або з частковою оплатою під час сесії.
Незадекларованого працівника можуть звільнити в будь-який день. А якщо у вас є трудовий договір, роботодавець має попередити про звільнення за два місяці.
У разі хвороби ви все одно отримуєте зарплату.
За кожного задекларованого працівника роботодавець сплачує єдиний соціальний внесок (ЄСВ). Це ваша гарантія на випадок хвороби, нещасного випадку, пов’язаного з роботою, чи професійного захворювання. У разі втрати працездатності ви отримаєте грошові виплати, які компенсують вам втрату заробітку через хворобу.
Сплата ЄСВ лише з частини заробітної плати значно зменшує розмір допомоги. Якщо ви незадекларовані, на допомогу годі розраховувати. Хіба що роботодавець виплатить її з власної волі.