Веб-портал міста Люботин » Головна » Інформація щодо дії проєкту «Люботин - місто нуль відходів» за період з грудня 2022 р. по липень 2023 р.

 Інформація щодо дії проєкту «Люботин - місто нуль відходів» за період з грудня 2022 р. по липень 2023 р.
Автор: Lubotin   Додано:2 серпня 2023   Переглядів:121   Категорія - [Головна]
 
 (голосів: 0)

Інформація щодо дії проєкту «Люботин - місто нуль відходів» за період з грудня 2022 р. по липень 2023 р.



Більш ніж пів року Zero Waste Kharkiv реалізовували проєкт щодо компостування та повторного використання речей "Люботин — місто нуль відходів".

За час проєкту Zero Waste Kharkiv досягли чималих успіхів, а саме:
  • провели інформаційну кампанію щодо важливості компостування з детальним роз'ясненням;
  • провели інформаційну кампанію щодо важливості повторного використання задля запобігання потраплянню до сміття речей, якими ще можна користуватися;
  • встановили 8 компостувальних секцій у трьох локаціях міста;
  • встановили 2 шафи для повторного використання речей, щоб одні могли принести речі, а інші взяти їх;
  • виготовили та розповсюдили серед мешканців настінні календарі з усієї важливою інформацією щодо компостування;
  • провели опитування місцевих жителів напочатку та наприкінці проєкту за результатами яких виявили, що 12% опитаних встановили компостери, а ще 5% зацікавилися інформацією щодо компостування! Тож, % тих, хто компостує збільшився.
Щодо повторного використання також маємо приємні результати: 22% почали віддавати речі, а 13% не тільки віддавати, але й брати!
 
З появою компостерів та шаф ситуація з відходами у місті має змінитися на краще через зменшення об’єму відходів, що за результатом потрапляють для розміщення на міському сміттєзвалищі та змін у ставленні людей до поводження з відходами.
 
Проєкт реалізовано громадською організацією “Центр громадських та медійних ініціатив” (Zero Waste Kharkiv) в межах Ініціативи з розвитку екологічної політики й адвокації в Україні, що здійснюється Міжнародним фондом "Відродження" за фінансової підтримки Швеції
 
 
 
Комунікаційний менеджер Kharkiv Zero Waste Аеліта Єрмоленко