Веб-портал міста Люботин » Головна » Харківський обласний центр зайнятості інформує

 Харківський обласний центр зайнятості інформує
Автор: Lubotin   Додано:21 серпня 2023   Переглядів:49   Категорія - [Головна]
 
 (голосів: 0)

Харківський обласний центр зайнятості інформує:

Інформація про можливість отримання мікрогрантів на створення або розвиток власного бізнесу

Мікрогрант на створення та розвиток власного бізнесу.

 

Харківський обласний центр зайнятості інформує


 

Мікрогрантом є безповоротна державна допомога фізичній особі, яка має намір розпочати підприємницьку діяльність і бере на себе зобов’язання зареєструватися фізичною особою -підприємцем або створити юридичну особу. Така допомога надається також суб’єктам господарювання для розвитку власного бізнесу.

Мікрогрант надається в безготівковому вигляді. Його отримувач відкриває рахунок у АТ “Ощадбанк”. На підставі поданих отримувачем накладних, квитанцій та договорів банк перераховує постачальникам відповідну суму коштів на обладнання, сировини, матеріалів тощо відповідну суму коштів.

Розмір мікрогранту визначається відповідно до запиту отримувача. При цьому він не може бути менше 50 тисяч грн.

Також визначено максимальний розмір гранту. Він складає 150 тисяч грн. у випадку зобов’язання отримувача створити одне робоче місце після отримання мікрогранту та прийняття на нього працівника. У випадку зобов’язання отримувача створити не менше двох робочих місць, максимальний розмір гранту не може перевищувати 250 тис. грн.

 Правові підстави надання мікрогрантів врегульовані постановою Кабінету Міністрів України від 21 червня 2022 року № 738 та наказом Міністерства економіки України від 06 липня 2022 року № 1969 (із змінами).

Все про отримання мікрогрантів та покрокова інструкція щодо успішного початку та розвитку власної справи на вебсторінці Державного центру зайнятості  https://www.dcz.gov.ua/storinka/mikrogrant-vlasna-sprava

 

 

За детальною інформацією звертайтеся до Люботинського відділу Харківської філії Харківського обласного центру зайнятості: м.Люботин, вул. Слобожанська, 23, або за телефоном 0509138185