Веб-портал міста Люботин » Головна » Фахівці Головного управління ДПС у Харківській області повідомляють

 Фахівці Головного управління ДПС у Харківській області повідомляють
Автор: Lubotin   Додано:29 листопада 2023   Переглядів:63   Категорія - [Головна]
 
 (голосів: 0)

Фахівці Головного управління ДПС у Харківській області повідомляють

Про застосування РРО/ПРРО платниками єдиного податку

Фахівці Головного управління ДПС у Харківській області під час спілкування з журналістами повідомили, що починаючи із 1 січня 2022 року втратили чинність норми Податкового кодексу України, які дозволяли платникам податків, які обрали спрощену систему оподаткування, не застосовувати реєстратори розрахункових операцій або програмні реєстратори розрахункових операцій (далі – РРО/ПРРО). Тобто «спрощенці» (крім першої групи) при здійсненні розрахунків у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг зобов’язані застосовувати РРО/ПРРО на загальних підставах.

Податківці зазначили, що впровадження фіскалізації розрахунків для суб’єктів господарювання є не лише зручним інструментом для обрахування отриманих доходів та обліку товарно-матеріальних цінностей, а також являється підтвердженням їх сумлінності. Особливо це важливо сьогодні у складний для України час. 

З метою інформаційної підтримки платників податків, з питань використання РРО та ПРРО на сайті https://kh.tax.gov.ua/ створено спеціальний банер https://tax.gov.ua/baneryi/programni-rro/, у якому розміщені відповідні роз’яснювальні матеріали. Також ДПС України розроблено власні безоплатні програмні РРО, які можна завантажити на сайті ДПС. 

Окрім того, консультації щодо застосування «касових апаратів» можна отримати у Центрах обслуговування платників або під час семінарів або інших роз’яснювальних заходів, що проводять податківці. 

Фахівці податкової служби підкреслили, що дотримання законодавства податкової сфери є обов’язком кожного громадянина нашої Держави. Сподіваємося на  свідомість  платників податків  та належне і добросовісне виконання ними  своїх обов’язків!