Веб-портал міста Люботин » Головна » Головне управління ДПС у Харківській області нагадує громадянам

 Головне управління ДПС у Харківській області нагадує громадянам
Автор: Lubotin   Додано:16 лютого 2024   Переглядів:26   Категорія - [Головна]
 
 (голосів: 0)

Головне управління ДПС у Харківській області нагадує громадянам

Скористайтеся правом на податкову знижку!



Головне управління ДПС у Харківській області нагадує громадянам, що отримати податкову знижку, за витратами понесеними у 2023 році, можна до кінця поточного року. У разі, якщо платник податку не скористався цим правом, перенести його на наступний рік неможливо.

Податкова знижка – документально підтверджена сума (вартість) витрат платника податку – резидента у зв’язку з придбанням товарів (робіт, послуг) у резидентів – фізичних або юридичних осіб протягом звітного року, на яку дозволяється зменшення його загального річного оподатковуваного доходу, одержаного за наслідками такого звітного року у вигляді заробітної плати та/або у вигляді дивідендів, у випадках, визначених Податковим кодексом України від 02 грудня 2010 року № 2755-VI із змінами та доповненнями (далі – ПКУ). Тобто, фізична особа повинна бути громадянином України та мати офіційну заробітну плату.

Перелік витрат, дозволених до включення до податкової знижки, визначено у пункті 166.3 статті 166 ПКУ.

Найбільш популярними серед платників податків є реалізація права на податкову знижку:  за навчання; у зв’язку із переобладнанням транспортного засобу «на газ»; за користування іпотечним житловим кредитом; страхування життя  тощо.

Громадяни, які мають статус внутрішньо переміщеної особи можуть одержати податкову знижку у разі сплати за договором оренди житла (квартири, будинку).

Для цього платникам податку необхідно надати декларацію про майновий стан і доходи до податкового органу  особисто, поштою або скориставшись електронними сервісами від ДПС України, зокрема через Електронний кабінет чи застосунком «Моя податкова».

Повернення коштів відбувається протягом 60 днів з дня подання декларації.