Веб-портал міста Люботин » Головна » Обговорення пропозицій щодо потенційних членів об’єднаної територіальної громади

 Обговорення пропозицій щодо потенційних членів об’єднаної територіальної громади
Автор: Chekardina   Додано:22 травня 2015   Переглядів:983   Категорія - [Головна, Децентралізація влади]
 
 (голосів: 1)

На виконання Закону України «Про добровільне об’єднання територіальних громад» в м. Люботині створена робоча група щодо підтримки та впровадження заходів з добровільного об’єднання територіальних громад  з центром в м. Люботин. Проведено 2 засідання групи, на яких розглянуте питання щодо визначення м. Люботин  потенційним адміністративним центром об’єднаної територіальної громади та  обговорені пропозиції щодо потенційних членів об’єднаної територіальної громади.

Місто Люботин – місто обласного значення, має розвинуту інфраструктуру (казначейство, управління соціального захисту, медичні заклади 1 та 2 рівня, відділення ПФУ, пожежну частину, відділення ДПІ, міський суд, міський відділ освіти, міський методичний кабінет, територіальний центр  по обслуговуванню пенсіонерів, БТІ , міський центр зайнятості тощо) відповідні кадрові ресурси, вільні приміщення для розміщення установ, що надають адміністративні послуги, тому відповідає вимогам до адміністративного центру об’єднаної територіальної громади. До Люботинської міської ради,  крім м. Люботин,  і зараз входять сел. Коваленки, Караван, Байрак, с. Смородське.

У 1923-1930 роках Люботин був районним центром Харківського округу. До складу Люботинського району входили Старолюботинська сільська рада, Яковенківська селищна рада, Байрачанська та Гиївська сільські ради (в межах сучасного м. Люботина ) та Огульчанська, Старомерчанська, Новомерчанська, Коротичанська, Одринська сільські ради ( суміжні адміністративні центри).  

Згідно проекту районного планування Харківського району, що розроблений ще у 1993 році, м. Люботин передбачався як центр групового розселення, що поєднує 15 населених пунктів Харківського району, в основному Манченківскої селищної ради.  

І сьогодні мешканців селища Манченки, Коротич обслуговують Люботинський МВ УМВСУ в Харківській області, пожежна частина ПДПЧ-48, які розташовані в м. Люботині. Ми маємо можливості надавати медичні послуги в закладах охорони здоров’я І та  ІІ рівня не тільки мешканцям м. Люботин.

З метою забезпечення  доступності публічних послуг, повсюдності місцевого самоврядування громад, реалізації та надання  якісних послуг у сфері освіти, охорони здоров’я, культури, житлово-комунального господарства, соцзахисту та інших життєво важливих сферах життя членам об’єднаної територіальної громади, робочою групою, відповідно до Методики формування спроможних територіальних громад, затвердженої Постановою КМУ від 08.04,2015 року, були розроблені пропозиції щодо об’єднання територіальних громад та направлені на розгляд депутатам Люботинської міської ради, до  ХОДА, до регіонального офісу з питань впровадження реформ у сфері місцевого самоврядування, децентралізації повноважень органів виконавчої влади. Потенційні члени об’єднаної територіальної громади з центром в м. Люботин – це громади Коротичанської селищної ради, Манченківської селищної ради, Одринської селищної ради, Старомерчанської сільської ради, Пересічанської селищної ради. Робоча група продовжує свою роботу . 

                                                                                   А.Чекардіна, член робочої групи.