Веб-портал міста Люботин » Головна » Інформація щодо запобігання пожеж в екосистемах

 Інформація щодо запобігання пожеж в екосистемах
Автор: Svetlana   Додано:21 жовтня 2015   Переглядів:794   Категорія - [Головна]
 
 (голосів: 0)

   У зв’язку із сталою сухою погодою протягом вересня-жовтня в Харківській області значно збільшилася кількість пожеж у природних екосистемах, особливо навколо приватних домоволодінь та присадибних ділянок. Зокрема вогонь часто перекидається з присадибних ділянок, де господарі спалюють сміття, на луки, яри, поля та ліси, завдаючи шкоди природному середовищу, а також на об’єкти інфраструктури, житлові будинки в населених пунктах, лінії електромереж та зв'язку, газові підстанції та газові мережі, склади нафтопродуктів та інші потенційно небезпечні об’єкти, завдаючи значних збитків.

   З липня 2015 року на території Харківського району практично не було атмосферних опадів. Всього з початку 2015 року на території Харківського району та м. Люботин виникло 734 пожежі, з 01.08.2015 року – 356 пожеж. Більшість пожеж протягом останніх трьох місяців (95 відсотків) трапилися на відкритих територіях та в екосистемах. Близько 30 пожеж, які починалися горінням на відкритих територіях, мали розповсюдження на будівлі та споруди. Щодоби підрозділи ДСНС України в Харківському районі та м. Люботин виїжджають на ліквідацію подібних пожеж у середньому більш 10 разів.   

   Спалювання сухої трави, сміття, підпалювання очерету може бути небезпечним для життя людей. В м. Люботин по вул. Курортна 18.10.2015 року під час спалювання сухостою на присадибній ділянці в пожежі загинула громадянка 1932 року народження. Не рідко під час подібних пожеж люди отримували травми.

                                                              

ГОЛОВНЕ УПРАВЛІННЯ ДЕРЖАВНОЇ СЛУЖБИ УКРАЇНИ

З НАДЗВИЧАЙНИХ СИТУАЦІЙ У ХАРКІВСЬКІЙ ОБЛАСТІ