Веб-портал міста Люботин » Головна » Спалювати сміття та суху рослинність заборонено

 Спалювати сміття та суху рослинність заборонено
Автор: Lubotin   Додано:26 серпня 2010   Переглядів:1563   Категорія - [Головна]
 
 (голосів: 1)

У сезон жнив спалювання стерні, сухої рослинності та її залишків на полях, уздовж доріг, лісосмуг завдає надзвичайної шкоди людям і довкіллю. По-перше, забруднює повітря на величезних просторах, що завдає шкоди здоров’ю та навколишньому природному середовищу. По-друге, це завжди призводить до знищення місць гніздування птахів, місць перебування та знаходження тварин, усього видового складу тваринного та рослинного світу. Багато тварин, птахів гинуть або змушені мігрувати в інші місця, порушуючи природний баланс.

По-третє, знищує мікрофлору грунтів, погіршує їх структуру та збіднює грунти. Замість того, щоб стерню і рослинні рештки використати для приготування компостів, органічних добрив, їх просто спалюють. По-четверте, посилює процеси водної та вітрової ерозії земель, що призводить до деградації грунтів та інших негативних наслідків. Випалені поля не можуть захиститися від вітрової ерозії грунтів. По-п’яте, це може призвести до пожеж у лісосмугах, лісах, завдаючи великої шкоди природному середовищу.

У зв’язку з настанням сухої та спекотної погоди, для запобігання виникненню пожеж виконком Люботинської міської ради закликає громадян дотримуватись правил поведінки у пожежонебезпечний період.

Відповідно до ст. 77-1 КУпАП, випалювання стерні, луків, пасовищ, рослинності або її залишків тягне за собою накладення штрафу на громадян у сумі від 170 до 340 грн., а на посадових осіб - від 850 до 1190 грн.