Веб-портал міста Люботин » Головна » НЕ ВИПАЛЮЙТЕ МИНУЛОРІЧНУ РОСЛИННІСТЬ!

 НЕ ВИПАЛЮЙТЕ МИНУЛОРІЧНУ РОСЛИННІСТЬ!
Автор: Lubotin   Додано:5 квітня 2023   Переглядів:312   Категорія - [Головна]
 
 (голосів: 0)

НЕ ВИПАЛЮЙТЕ МИНУЛОРІЧНУ РОСЛИННІСТЬ!



Самовільне випалювання рослинності передбачає адміністративну відповідальність за ст. 771 КУпАП та кримінальну відповідальність за ст. 245 Кримінального кодексу України.

 

Кожного року природні об’єкти нашої громади потерпають від самовільних підпалів трави та лісової підстилки. Страждають першоцвіти, страждають тварини і птахи.

Такі пожежі лишають після себе гнітючу картину чорного згарища та завжди призводять до знищення місць гніздування птахів, місць перебування та знаходження тварин, усього видового складу тваринного та рослинного світу. Багато тварин, птахів гинуть або змушені мігрувати в інші місця, порушуючи природний баланс. Також знищується мікрофлора грунтів, погіршується їх структура та збіднюється склад грунтів. Посилюється процеси водної та вітрової ерозії земель, що призводить до деградації грунтів та інших негативних наслідків

Випалювання стерні, сухої природної рослинності та її залишків на полях, уздовж доріг, лісосмуг, у лісах і парках забруднює повітря на величезних просторах, що завдає, в тому числі, шкоди здоров’ю людей.

Крім того, численні самовільні підпали, створючи пожежі на значних площах, призводять до перевантаження пожежних бригад і відволікають їх від інших викликів.

Самовільне випалювання рослинності передбачає адміністративну відповідальність за ст. 771 КУпАП та кримінальну відповідальність за ст. 245 Кримінального кодексу України.

Вкотре звертаємося до вашої сводомості: немає жодної користі від випалювання старої рослинності. Припиність завдавати збитки природному середовищу та шкодити своєму здоров’ю і здоров’ю оточуючих.