Веб-портал міста Люботин » Головна » До уваги операторів ринку (суб’єктів господарювання та фізичних осіб-підприємців)

 До уваги операторів ринку (суб’єктів господарювання та фізичних осіб-підприємців)
Автор: Chekardina   Додано:29 червня 2016   Переглядів:914   Категорія - [Головна]
 
 (голосів: 1)

До уваги операторів ринку

(суб’єктів господарювання та фізичних осіб-підприємців)!!!!!!

 

Управління Держпродспоживслужби в м.Люботині повідомляє, що відповідно до ст.. 25 Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів» від 22.07.2014 року № 1602-VII оператори ринку, які провадять діяльність, що не вимагає отримання експлуатаційного дозволу,  зобов’язані зареєструвати потужності, які використовуються на будь-якій стадії виробництва та/або обігу харчових продуктів.

Державна реєстрація потужностей здійснюється компетентним органом шляхом внесення відповідної інформації до реєстру на безоплатній основі. Потужностям у реєстрі присвоюється особистий реєстраційний номер.

Для внесення потужностей, які підлягають державній реєстрації, до реєстру потужностей операторів ринку (державний реєстр потужностей) оператори ринку подають заяву встановленої форми компетентному органу за місцем знаходженням потужностей не пізніше ніж за 10 календарних днів до початку роботи потужностей. У заяві зазначаються: найменування оператора ринку, адреса потужностей, телефон, електронна адреса та вид діяльності, що планується здійснювати на цих потужностях, керівництво та його контактні дані. Заява засвідчується підписом оператора ринку або уповноваженої ним особи і може подаватися в електронному або паперовому вигляді та реєструється в день її надходження.

Процедура державної реєстрації визначена наказом Міністерства аграрної політики та продовольства України від 10.02.2016 року № 39 «Про затвердження Порядку проведення державної реєстрації потужностей, ведення державного реєстру потужностей операторів ринку та надання інформації з нього заінтересованим суб'єктам».

Заяви про державну реєстрацію потужностей подаються до територіального органу компетентного органу, а саме до Управління Держпродспоживслужби в м.Люботині за адресою: м. Люботин, вул. Ветеринарна, 45 (контактний телефон 741-08-97).

Поряд з цим повідомляємо, що оператори ринку несуть відповідальність за порушення законодавства про безпечність та окремі показники якості харчових продуктів відповідно до ст.. 64 Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів».

Зразок заяви  знаходиться в додатку № 1 до Наказу Міністерства аграрної політики та продовольства України № 39 від 10.02.2016 року, зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 12 березня 2016 р. за № 382/28512.

 

В.о.начальника Управління

Держпродспоживслужби

в м.Люботині 

                                                                              Христенко О.С.