Веб-портал міста Люботин » Безоплатна правова допомога » СТУДЕНТАМ ЖИТЛОВО-КОМУНАЛЬНОГО КОЛЕДЖУ – ПРО ПРАВА І ВІДПОВІДАЛЬНІСТЬ ПІДЛІТКІВ

 СТУДЕНТАМ ЖИТЛОВО-КОМУНАЛЬНОГО КОЛЕДЖУ – ПРО ПРАВА І ВІДПОВІДАЛЬНІСТЬ ПІДЛІТКІВ
Автор: Бутенко Анна   Додано:1 березня 2021   Переглядів:173   Категорія - [Безоплатна правова допомога]
 
 (голосів: 0)

На запрошення адміністрації Житлово-комунального коледжу ХНУМГ ім. Бекетова та за сприяння Управління патрульної поліції в Харківській області й Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Луганській та Харківській областях, у навчальному закладі було проведено правоосвітній захід, присвячений правам і відповідальності неповнолітніх.
22 лютого зі студентами І курсу зустрілися інспектор відділу зв’язків з громадськістю УПП в Харківській області старший лейтенант поліції Максим Петухов та комунікатор Чугуївського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Юрій Чумак.
Поліцейський розповів юнакам та дівчатам про види адміністративних і кримінальних правопорушень, за які найчастіше притягають до відповідальності молодих людей, а правник – про те, як підліткам спілкуватися з правоохоронцями.
Для наочності Юрій Чумак продемонстрував анімаційні стрічки з циклу «Ти і поліція», підготовлені Асоціацією українських моніторів дотримання прав людини (Асоціацією УМДПЛ) та студією Real Stories Production.
Зі студентами було розіграно сценку «Зустріч із поліцейським на вулиці» та обговорено права неповнолітніх при взаємодії зі стражами порядку.
Наостанок Юрій Чумак поділився інформацією про послуги, які надаються державною системою безоплатної правової допомоги, а також презентував пам’ятки #БПД «Твої права – твій надійний захист», брошури Асоціації УМДПЛ «Підлітку про поліцію» та буклети проєкту «Шерифи для нових громад», який досліджує взаємодію цивільних осіб і поліції.
Як зазначила завуч з виховної роботи Житлово-комунального коледжу Галина Помогайбо, ця правопросвітницька зустріч сприятиме правовій свідомості студентів, оскільки юнаки та дівчата отримали в інтерактивний спосіб інформацію, що напевно буде корисною для них.
СТУДЕНТАМ ЖИТЛОВО-КОМУНАЛЬНОГО КОЛЕДЖУ – ПРО ПРАВА І ВІДПОВІДАЛЬНІСТЬ ПІДЛІТКІВ