Веб-портал міста Люботин » Безоплатна правова допомога » ПЕРЕДАЧУ ДАНИХ ПРО ЗАТРИМАННЯ АВТОМАТИЗУЮТЬ

 ПЕРЕДАЧУ ДАНИХ ПРО ЗАТРИМАННЯ АВТОМАТИЗУЮТЬ
Автор: Бутенко Анна   Додано:25 січня 2021   Переглядів:245   Категорія - [Безоплатна правова допомога]
 
 (голосів: 0)

Відбулась зустріч Анатолія Бородавки – директора Регіонального центру з працівниками Управління дотримання прав людини Національної поліції України. В зустрічі також взяли участь від РЦ Вадим Махніцький – заступник директора та Максим Кривогуз – начальник відділу надання безоплатної правової допомоги. Від Управління дотримання прав людини Національної поліції України: Юрій Голобородий – старший лейтенант поліції, старший інспектор з особливих доручень відділу уповноважених з контролю за дотриманням прав людини в поліцейській діяльності (з дислокацією в Харківській області); Максим Кузьмін – головний спеціаліст відділу моніторингу автоматизованого обліку дій із затриманими особами; Олена Дмитращук – лейтенант поліції, тарший інспектор з особливих доручень відділу моніторингу автоматизованого обліку дій із затриманими особами Управління дотримання прав людини Національної поліції України.
Обговорили можливу співпрацю щодо застосування системи Custody Records.
Custody Records є системою, в якій поєднано п’ять елементів: робота інспекторів з прав людини, електронна база, належні умови тримання, нормативно врегульовані процедури, ефективний зовнішній контроль. Вона передбачає, що всі дії поліцейських і затриманих записуватимуться на відеокамеру, тим самим мінімізуються можливі випадки незаконного поводження із затриманими, контролюється дотримання їх прав і свобод, автоматизується передача даних.
Система впроваджується за підтримки Міжнародного фонду «Відродження», ВБО «Українська Фундація Правової Допомоги» та ГО «Експертний Центр з Прав Людини» для того, аби захистити права та безпеку як затриманих, так і поліцейських.
ПЕРЕДАЧУ ДАНИХ ПРО ЗАТРИМАННЯ АВТОМАТИЗУЮТЬ