Веб-портал міста Люботин » Безоплатна правова допомога » ПРОЄКТ «ВОЛОНТЕР БПД» РОЗПОЧИНАЄТЬСЯ

 ПРОЄКТ «ВОЛОНТЕР БПД» РОЗПОЧИНАЄТЬСЯ
Автор: Бутенко Анна   Додано:1 березня 2021   Переглядів:223   Категорія - [Безоплатна правова допомога]
 
 (голосів: 0)

Дводенний очний семінар-тренінг у рамках проєкту «Волонтер БПД» проходить у м. Сєвєродонецьку. З потенційними волонтерами зустрілися Сергій Ющишин, заступник директора Координаційного центру з надання БПД, Анатолій Бородавка, директор Регіонального центру з надання БВПД у Луганській та Харківській областях, керівництво Міловського, Сєвєродонецькогота Старобільського місцевих центрів, представники Агентства ООН у справах біженців, Благодійного фонду «Право на захист» та ін.
Громадські активісти, які виявили бажання стати волонтерами у сфері надання безоплатної правової допомоги, були відібрані для участі у семінарі на попередніх етапах, пройшли навчання за програмою «Волонтер БПД».
Детально ознайомив їх з проєктом Сергій Ющишин. Він підкреслив, що мета проєкту – сприяння центрам з надання БВПД у здійсненні їх функцій, зокрема, щодо забезпечення доступу людей до безоплатної правової допомоги та інформування населення про діяльність системи.
Анатолій Бородавка розповів майбутнім волонтерам про структуру системи надання БПД, зокрема, на Луганщині, й висловив сподівання, що завдяки присутнім правова свідомість, правова культура та правова обізнаність громадян значно підвищаться. А також зросте кількість громадян, поінформованих про своє право на отримання безоплатної правової допомоги та порядок його реалізації.
Далі присутні на семінарі громадські активісти отримають необхідні знання щодо правильного комунікування, попередження конфліктів та інші знання та навички, які потрібні будуть в їх діяльності.
Наприкінці семінару з ними укладуть договори про співпрацю та видадуть посвідчення волонтера.
ПРОЄКТ «ВОЛОНТЕР БПД» РОЗПОЧИНАЄТЬСЯ