Веб-портал міста Люботин » Безоплатна правова допомога » ДОСТУП ДО МЕДІАЦІЇ – ЧЕРЕЗ СИСТЕМУ БПД

 ДОСТУП ДО МЕДІАЦІЇ – ЧЕРЕЗ СИСТЕМУ БПД
Автор: Бутенко Анна   Додано:17 серпня 2021   Переглядів:168   Категорія - [Безоплатна правова допомога]
 
 (голосів: 0)

Меморандум про співробітництво між Регіональним центром з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Луганській та Харківській областях і Громадською організацією «Центр права та посередництва» підписали Анатолій Бородавка – директор Регіонального центру, та Світлана Петрова – голова правління ГО «ЦПП».
Завдяки співпраці створюватимуться умови для надання допомоги в забезпеченні доступу громадян до медіації через систему безоплатної правової допомоги.
Медіація – альтернативний позасудовий спосіб вирішення спорів за допомогою третьої нейтральної сторони – медіатора (посередника). Медіатор застосовує певну техніку ведення переговорів, яка допомагає сторонам дійти прийнятного для них рішення й досягти примирення.
В Україні медіація розвивається. Регіональний центр з надання БВПД у Луганській та Харківській областях успішно співпрацює з медіаторами вже понад півтора року у проєкті відновного правосуддя для неповнолітніх.
Медіацію можна також застосовувати в будь-яких спорах у цивільних, сімейних, трудових, господарських, адміністративних правовідносинах, а також кримінальних провадженнях.
ДОСТУП ДО МЕДІАЦІЇ – ЧЕРЕЗ СИСТЕМУ БПД