Веб-портал міста Люботин » Головна » Семінар-тренінг «Протидія торгівлі людьми – ідентифікація постраждалих і робота з ними»

 Семінар-тренінг «Протидія торгівлі людьми – ідентифікація постраждалих і робота з ними»
Автор: Svetlana   Додано:17 вересня 2018   Переглядів:977   Категорія - [Головна]
 
 (голосів: 0)

  14 вересня 2018 р. у м. Люботині відбувся семінар-тренінг «Протидія торгівлі людьми – ідентифікація постраждалих і робота з ними», у роботі якого взяли участь заступник міського голови Вячеслав Рубан і спеціалісти міських структур, дотичні до виконання програм із протидії торгівлі людьми.
  Учасники тренінгу отримали знання щодо виявлення й ідентифікації осіб, постраждалих від торгівлі людьми, міжнародного і національного законодавства, проведення превентивної роботи й інформаційних кампаній. Згідно статистики Міністерства соціальної політики України на серпень 2018 р. кількість осіб, яким встановлено статус особи, що постраждала від торгівлі людьми, становить 141 особа, у тому числі 47 осіб, мешканців Харківської області. Кількість осіб, які потерпіли від злочинів, передбачених ст. 149 Кримінального кодексу України, становить 179 осіб. Але оцінити реальні масштаби торгівлі людьми в Україні важко, враховуючи доволі високий рівень латентності цих злочинів.

Семінар-тренінг «Протидія торгівлі людьми – ідентифікація постраждалих і робота з ними»

  Було зазначено, що торгівля людьми є глобальним злочинним бізнесом, сучасною формою рабства, що грубо порушує права людини. Ця діяльність є найшвидше зростаючою кримінальною діяльністю у світі. За оцінками Міжнародного центру із запобігання злочинності ООН, щорічний грошовий обсяг за даний транснаціональний злочин становить 30 мільярдів доларів на рік, що робить його другим за величиною після торгівлі зброєю. 
  За оціночними даними Представництва МОМ в Україні за час незалежності 230 тис. українців постраждали від торгівлі людьми. Українці потрапляють у тенета цього злочину не лише в Україні, але й у Росії, Польщі, інших країнах Європи, Туреччині, США, країнах Центральної Азії та Близького Сходу. 
Найпоширенішими формами експлуатації є: 
- сексуальна експлуатація;
- трудова експлуатація;
- усиновлення чи удочеріння в комерційних цілях;
- використання у збройних конфліктах.
  Таким чином, виявлення та ідентифікація ймовірно постраждалих від торгівлі людьми вимагає глибоких знань та свідомого ставлення кожного громадянина України до протидії торгівлі людьми.

Семінар-тренінг «Протидія торгівлі людьми – ідентифікація постраждалих і робота з ними»

  Тренінг провели сертифіковані тренери ОБСЄ в рамках реалізації в Харківській області регіонального компоненту «Поширення національного механізму взаємодії суб’єктів, які здійснюють заходи у сфері протидії торгівлі людьми в Україні».
  Захід проведено у відповідності з Меморандумом про співпрацю, укладеним між Харківською міською організацією «Жіноча громада» і Люботинською міською радою у липні 2018 року.