Веб-портал міста Люботин » Головна » #ЦеЗробилаВона #ДівчатаМожутьУсе

 #ЦеЗробилаВона #ДівчатаМожутьУсе
Автор: Lubotin   Додано:23 березня 2021   Переглядів:194   Категорія - [Головна]
 
 (голосів: 0)

#ЦеЗробилаВона #ДівчатаМожутьУсе

 Найгучніший проєкт про видатних українок «Це ЗРОБИЛА ВОНА», та «ЦЕ ТЕЖ ЗРОБИЛА ВОНА»

 

#ЦеЗробилаВона #ДівчатаМожутьУсе



Удвічі більше про жінок, які створили Україну! 100 історій успіху, 100 жінок, що стали прикладами для наслідування в Україні та у світі, над книгами працювали понад 210 талановитих авторів та ілюстраторок, серед яких: Ірена Карпа, Світлана Тараторіна, Стаська Падалка, Євген Стасіневич, Тетяна Малярчук, Анастасія Стефурак та ін. І хоча візуально другий том дуже подібний до першого, в ньому значно розширено спектр технік, у яких виконані ілюстрації, адже додалися скульптура, мозаїка, художнє скло, витинанка, пластилін, колажі.


Перелік героїнь містить таких цікавих та важливих для історії України особистостей як Роксолана, Марко Вовчок, Софія Налепинська-Бойчук, Соня Делоне, Ізидора Косач, Марія Вязьмітіна, Валентина Саніна-Шлее, Ладя Могилянська, Марія Литвиненко-Вольгемут, Надія Пучківська, Наталія Чмутіна, Паша Ангеліна, Алла Горська, Квітка Цісик, Ада Роговцева, Емма Андієвська.

 

#ЦеЗробилаВона #ДівчатаМожутьУсе



Вихід книг, перш за все став можливим за підтримки Національного Демократичного Інституту (Національний Демократичний Інститут, Київ), Посольству Швеції в Україні (Embassy of Sweden in Kyiv), Western NIS Enterprise Fund (Western NIS Enterprise Fund) та Фонду імені Гайнріха Бьолля в Україні (Представництво Фонду ім. Гайнріха Бьолля в Україні) – Люботинська центральна дитяча бібліотека  отримала ці видання у подарунок.

Це унікальні книжки, які виправляють історичну несправедливість і розповідають про великий внесок українських жінок не тільки в розвиток України, але і їх вплив на хід світової історії. 


Безмежно вдячні Національному Демократичному Інституту за такий  чудовий подарунок - це справжне джерело мотивації для дівчаток-підлітків!  


Директор ЦБС  Олена АЛІСОВА