Веб-портал міста Люботин » Головна » 3-го грудня виповнюється 300 років від Дня народження Г.С. Сковороди

 3-го грудня виповнюється 300 років від Дня народження Г.С. Сковороди
Автор: Lubotin   Додано:2 грудня 2022   Переглядів:363   Категорія - [Головна]
 
 (голосів: 1)

3-го грудня виповнюється 300 років від Дня народження Г.С. Сковороди


Люботинська публічна бібліотека презентує

З нагоди відзначення 300-річчя від дня народження видатного українського філософа-містика, письменника, педагога, богослова, мандрівника Григорія Савича Сковороди, Люботинська публічна бібліотека долучається до Обласного онлайн конкурсу на кращі матеріали або публікації з питань популяризації його творчості .
Презентуємо до уваги користувачів відеоролик , де знайомимо користувачів з унікальними, пізнавальними виданнями, які є у нашому фонді завдяки програмі поповнення фондів публічних бібліотек від Український інститут книги. Зокрема презентуємо книгу «Життя наше – це подорож» Григорія Сковороди. Слід зазначити, чи не вперше в одній книзі зібрані художні твори видатного філософа в повному їхньому обсязі з додачею вибраних упорядником з різних текстів (і художніх, і філософських) афоризмів, які сягають вершин афористики. Книга містить ґрунтовну розвідку В. Шевчука про письменницьку спадщину Г. Сковороди та біографію, написану учнем філософа М. Ковалинським. Всі тексти подані в перекладі на сучасну літературну мову з урахуванням цезур.
Постійні читачі книгозбірні відзначають: «Гортаючи сторінки повного зібрання художніх творів Григорія Сковороди «Життя наше – це подорож» були вражені оформленням, повнотою інформації».
За добу ролик набрав майже 600 переглядів у ТіК-ТоК багато схвальних відгуків, отож головна мета досягнута, забезпечити українському суспільству широкий доступ до Сковородинської спадщини.
Та чи готові усвідомити значущість Григорія Сковороди в його 300-ліття?
Тож в українцях має визріти внутрішня потреба осмислити, засвоїти й запровадити в життя морально-світоглядне вчення Сковороди. А для цього нам необхідно вивчати й застосовувати практичне Сковородинське вчення.
 
КЗ "Люботинська публічна бібліотека"