Веб-портал міста Люботин » Головна » З нагоди свята Міжнародного дня сім’ї вітаємо кожну родину нашої громади!

 З нагоди свята Міжнародного дня сім’ї вітаємо кожну родину нашої громади!
Автор: Lubotin   Додано:15 травня 2023   Переглядів:110   Категорія - [Головна]
 
 (голосів: 0)

З нагоди свята Міжнародного дня сім’ї вітаємо кожну родину нашої громади!



Бажаємо, щоб у родинах завжди панували добробут, благополуччя та щастя, а внутрішня атмосфера в сім’ях будувалася на любові, терпінні і повазі.

Сім’я — це найбільший скарб, що є початком виховання наступних поколінь, основним елементом суспільства. Завдяки сім’ї міцніє і розвивається держава, зростає добробут народу, зберігаються людські, культурні та історичні цінності, закладаються чинники стабільності і розвитку.
Міжнародний день сім’ї встановлений Генеральною Асамблеєю ООН у 1993 році і відзначається щорічно. Встановлення цього дня покликане звернути увагу громадськості різних країн на численні проблеми сім’ї.
Нажаль не кожна дитини має родину. Але все ж таки, знаходяться громадяни, які готові створити належні умови для дитини-сироти чи дитини, позбавленої батьківського піклування.
В нашій громаді, на сьогодні, мешкає 48 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, які перебувають під опікою громадян.
Заслуговують на особливу повагу та подяку громадяни за створення для дітей, які цього потребують, форми сімейного виховання:
- Дитячий будинок сімейного типу - окрема сім’я, що створюється за бажанням подружжя або окремої особи, яка не перебуває у шлюбі, які беруть на виховання та спільне проживання не менш як 5 дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування
-  Прийомну сім’ю - це сім'я або особа, що не перебуває в шлюбі, яка добровільно взяла із закладів для дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування, від 1 до 4 дітей на виховання та спільне проживання
- Опіку - влаштування дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, в сім'ї громадян України, які перебувають переважно в сімейних, родинних відносинах із цими дітьми з метою забезпечення їх виховання, освіти, розвитку, захисту їх прав та інтересів.
Міжнародний день сім’ї - прекрасний привід сказати багато теплих слів та побажань своїм близьким та рідним! Нехай сімейні традиції зближують, роблячи всіх нас добрішими, більш близькими один до одного, створюючи ту невидиму опору в житті, гармонію в душі, щире почуття любові!
 
Начальник служби у справах дітей ВК
Люботинської міської ради Харківської області
Сльота А.М.