Веб-портал міста Люботин » Головна » Урядова соціальна програма «Прихисток»

 Урядова соціальна програма «Прихисток»
Автор: Lubotin   Додано:16 травня 2023   Переглядів:93   Категорія - [Головна]
 
 (голосів: 0)

Урядова соціальна програма «Прихисток»



Сьогодні ми всі маємо бути максимально зібраними, об’єднаними та підтримувати один одного задля Перемоги, бо ми українці, і переможемо у всьому, що стосується наших людей і нашої рідної землі.

Україна гідно протистоїть московському агресору та відвойовує свою територію. Рашисти паплюжать українську землю і варварськи знищують все, що тільки можливо. Через щоденні ракетні удари, обстріляні та зруйновані міста й села, окупацію територій, з перших днів війни люди змушені залишати власні домівки з нажитим за роки майном і рятувати своє життя та життя своїх родин.

У Люботинській міській громаді знайшли прихисток 13 489 внутрішньо переміщених осіб. А майже 790 власників житлових приміщень надали свої квартири та будинки для безкоштовного тимчасового проживання у них 2147 переселенців, які опинилися в біді.

Ще з березня 2022 р. в Україні діє Урядова соціальна програма «Прихисток», що передбачає компенсацію витрат за тимчасове розміщення (перебування) внутрішньо переміщених осіб. Власники житла, які безкоштовно допомагають українцям з проживанням, мають можливість отримувати компенсацію від держави в розмірі приблизно 450 грн на місяць за кожну прийняту особу, незалежно від віку (в опалювальний період 900 грн на місяць).

Щоб запропонувати своє житло до проживання внутрішньо переміщеним особам і отримати компенсацію необхідно:

  • подати заяву через сайт prykhystok.gov.ua про готовність прийняти у себе переселенців;
  • при поселенні переселенців власнику помешкання подати відповідну заяву до Центру надання адміністративних послуг Люботинської міської ради;
  • до 5-го числа кожного місяця інформувати ЦНАП про кількість днів та кількість переселенців, що у них проживали.

Ми щиро вдячні всім мешканцям нашої громади, хто у тяжкий час простягнув руку допомоги для осіб, які вимушено залишили свої рідні домівки, і водночас просимо наших громадян, за можливості, приєднуватися до державної програми «Прихисток» і надати змогу тимчасового проживання для людей, постраждалих внаслідок збройної агресії окупанта. Бо війна триває і наша міська громада продовжує приймати людей, що рятуються від біди.

Сьогодні ми всі маємо бути максимально зібраними, об’єднаними та підтримувати один одного задля Перемоги, бо ми українці, і переможемо у всьому, що стосується наших людей і нашої рідної землі.