Веб-портал міста Люботин » Головна » Відділ освіти Люботинської міської ради інформує:

 Відділ освіти Люботинської міської ради інформує:
Автор: Lubotin   Додано:27 вересня 2023   Переглядів:63   Категорія - [Головна]
 
 (голосів: 0)

Відділ освіти Люботинської міської ради інформує:

Звернення до батьків, діти яких навчаються за кордоном



Джерело: https://lmiskvo.org.ua/2945.htm

 

Шановні батьки!

 

Міністерство освіти і науки України своїм наказом від 21.08.2023 року № 1022 «Про забезпечення навчання учнів, які виїхали з України внаслідок повномасштабного вторгнення російської федерації і здобувають освіту в закладах освіти країни перебування та України» затвердило список навчальних закладів,  в яких формуватимуться класи (групи) для вивчення українознавчого компонента, такі як українська мова, література, історія України тощо. Це дасть змогу уникнути подвійного навантаження від паралельного навчання в українській і закордонній школах.

Серед визначених Міністерством освіти і науки України закладів значиться: Люботинська гімназія № 1 Люботинської міської ради Харківської області.

Навчання учнів у класах дистанційного навчання Люботинської гімназії № 1 буде здійснюватися відповідно до Типової освітньої програми для навчання дітей, які виїхали з України внаслідок повномасштабного вторгнення російської федерації і здобувають освіту одночасно в закладах освіти країни перебування та України.

Зарахування (переведення) учнів  до класів дистанційного навчання  Люботинської гімназії № 1 здійснюється відповідно до Порядку  зарахування, відрахування та переведення учнів до державних та комунальних закладів освіти для здобуття повної загальної середньої освіти, затвердженого наказом Міністерства освіти і науки України від 16 квітня 2018 року № 367, зареєстрованому Міністерстві юстиції України 05 травня 2018 року за № 564/32016.

Класи дистанційного навчання будуть формуватися у Люботинській гімназії № 1 при наявності не менше 15 учнів.

Для зарахування батькам або законним представникам учня/-ці потрібно звернутися за телефоном: 0997446345, заступник директора з навчально-виховної роботи Книш Світлана Михайлівна.