Веб-портал міста Люботин » Головна » Навчання в закладах загальної середньої освіти міської громади розпочнеться в дистанційному форматі

 Навчання в закладах загальної середньої освіти міської громади розпочнеться в дистанційному форматі
Автор: Lubotin   Додано:30 серпня 2022   Переглядів:116   Категорія - [Головна]
 
 (голосів: 1)

Навчання в закладах загальної середньої освіти міської громади розпочнеться в дистанційному форматі



За інформацією Міністерства освіти і науки України, організація освітнього процесу залежить від безпекової ситуації в кожному населеному пункті

 
Шановні мешканці громади! З 1 вересня 2022 року розпочинається освітній процес в закладах загальної середньої освіти.
Тривалість навчального року, відповідно до постанови КМУ від 24.06.2022 року № 711 «Про початок навчального року під час дії правового режиму воєнного стану в Україні», встановлено з 01 вересня 2022 року по 30 червня 2023 року.
За інформацією Міністерства освіти і науки України, організація освітнього процесу залежить від безпекової ситуації в кожному населеному пункті.
Відповідно до Закону України «Про внесення змін до деяких законів України в сфері освіти щодо врегулювання окремих питань освітньої діяльності в умовах воєнного стану» на період тривалості воєнного стану призупиняється дія положення ч. 3 ст. 10 Закону України «Про повну загальну середню освіту» в частині тривалості освітнього процесу в закладах загальної середньої освіти не менше 175 навчальних днів.
2022/2023 навчальний рік може тривати більше або менше 175 днів.
Структура та тривалість навчального тижня, дня, занять і відпочинку, а також форми організації освітнього процесу визначаються педагогічною радою закладу освіти в межах часу, передбаченого освітньою програмою (відповідно до обсягу навчального навантаження та з урахуванням вікових особливостей, фізичного, психічного та інтелектуального розвитку здобувачів освіти, особливостей регіону тощо).
Освітній процес у дистанційному режимі запроваджується в закладах освіти на території ведення бойових дій, до такої території відноситься і Люботинська міська територіальна громада.
Відповідно до рішення Ради оборони Харківської області від 15.08.2022 року визначено доцільність запровадження з початку навчального року на території Харківської області дистанційної форми здобуття освіти у закладах освіти всіх рівнів та всіх форм власності протягом 2022/2023 н.р. на період дії воєнного стану.
Під час організації освітнього процесу в дистанційному режимі, Міністерство освіти і науки України рекомендує використовувати матеріали Всеукраїнської школи онлайн (https://lms.e-school.net.ua/) - платформа для дистанційного та змішаного навчання учнів 5-11 класів та методичної підтримки вчителів. Увесь навчальний контент Всеукраїнської школи онлайн відповідає чинним державним освітнім програмам, а його якість перевірена Українським інститутом розвитку освіти. Перелік, тематику курсів і календарно-тематичне планування затверджено Міністерством освіти і науки України. Навчальні матеріали можуть вільно використовуватися для організації освітнього процесу для українських дітей, що знайшли притулок у будь-якій країні.
Міністерство освіти і науки України рекомендує здобувачам освіти, які вимушені залишити місця постійного проживання в Україні, для здобуття повної загальної середньої освіти продовжити навчання у закладах освіти, в яких вони навчалися, із застосуванням технологій дистанційного навчання, або вступити до будь-якого іншого закладу загальної середньої освіти, державної чи приватної форми власності, який надає освітні послуги за дистанційною формою.
Відповідно до розпорядження Кабінету Міністрів України від 07.03.2007 № 91-р «Про утворення загальноосвітнього навчального закладу «Міжнародна українська школа» для громадян України, які проживають за кордоном» та наказу Міністерства освіти і науки України від 10.07.2007 № 595 «Про створення загальноосвітнього навчального закладу «Міжнародна українська школа», в Україні створено державний заклад загальної середньої освіти, який забезпечує умови для здобуття початкової, базової та повної загальної середньої освіти згідно з Державними стандартами загальної середньої освіти громадянами України, які тимчасово або постійно проживають за кордоном.
Шановні друзі, ще рік тому нам здавалося, що немає гіршого випробування, ніж дистанційне навчання в умовах пандемії коронавірусу. Сьогодні ж ми розуміємо, що справжня біда для всіх нас – це війна. Але наші діти повинні здобути освіту, бо від цього залежить майбутнє нашої країни!
Ми неодмінно переможемо, і в наших дітей ще будуть щасливі роки шкільного життя в стінах другої домівки – школи.
 
Начальник відділу освіти Валерій Стрілець