Веб-портал міста Люботин » Головна » ДВА РІЗНИX БУДИНКИ, АЛЕ ОДНА АДРЕСА.

 ДВА РІЗНИX БУДИНКИ, АЛЕ ОДНА АДРЕСА.
Автор: Lubotin   Додано:23 жовтня 2023   Переглядів:104   Категорія - [Головна]
 
 (голосів: 0)

ДВА РІЗНИX БУДИНКИ, АЛЕ ОДНА АДРЕСА.

ЩО РОБИТИ?

Є випадки, коли, наприклад, для отримання субсидії власник житлового будинку отримує довідку про зареєстрованих і, замість звичного переліку членів сім’ї, у документі відображені «чужі» люди, які живуть, скажімо, в сусідньому будинку, чи через будинок. Далі виявляється, що два різних окремих будинки мають одну спільну адресу.

В таких ситуаціях громадяни звертаються до органу місцевого самоврядування для корегування адреси, але там прохають надати рішення суду, яким підтверджено факт дублювання адрес. Про що йдеться?

Згідно із п. 10 Порядку присвоєння адрес об’єктам будівництва, об’єктам нерухомого майна, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 7 липня 2021 р. № 690, у разі виявлення дублювання номерів окремих частин об'єкта зміна (коригування) адреси здійснюється на підставі рішення суду.

Таким чином, власник будинку має звернутися до суду за встановленням факту дублювання адреси. Разом із заявою подаються всі докази (документи про право власності, технічний паспорт на будинок, інформація з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно та інше).

Такі заяви розглядаються в окремому провадженні. Відповідно до частини першої статті 293 ЦПК України окреме провадження - це вид непозовного цивільного судочинства, в порядку якого розглядаються цивільні справи про підтвердження наявності або відсутності юридичних фактів, що мають значення для охорони прав, свобод та інтересів особи або створення умов здійснення нею особистих немайнових чи майнових прав або підтвердження наявності чи відсутності неоспорюваних прав.

Судовий збір у 2023 році становить 536,80 грн. (особи, які звільняються від сплати судового збору, визначені у ст. 5 ЗУ «Про судовий збір»).

Після судового процесу з відповідним рішенням документи подаються до органу місцевого самоврядування. Після цього відбувається зміна адреси будинків”.