Веб-портал міста Люботин » Головна » 29 січня в Україні відзначають День пам’яті героїв Крут, які на довгі роки стали одним із символів боротьби українського народу за свободу і незалежність

 29 січня в Україні відзначають День пам’яті героїв Крут, які на довгі роки стали одним із символів боротьби українського народу за свободу і незалежність
Автор: Lubotin   Додано:29 січня 2024   Переглядів:57   Категорія - [Головна]
 
 (голосів: 0)

29 січня в Україні відзначають День пам’яті героїв Крут, які на довгі роки стали одним із символів боротьби українського народу за свободу і незалежність.

Відвага й патріотизм юних студентів назавжди залишився в пам’яті українського народу



 

У далекому 1918 році відбувся бій на залізничній станції Крути, за 130 кілометрів від Києва, між Ніжином і Бахмачем на Чернігівщині. Він тривав 5 годин між 4-тисячною більшовицькою армією росії, очолюваною Михайлом Муравйовим, та загоном із київських студентів і бійців козацтва у складі біля чотирьох сотень вояків. Це був один із найбільш героїчних епізодів історії України, в якому національно свідома молодь  намагалася зберегти українську незалежність від більшовиків. Юнаки загинули, але відвага й патріотизм юних студентів назавжди залишився в пам’яті українського народу.

За століття ординська натура росії не змінилась. І сьогодні історія повторюється: на початку березня 2022 року українські захисники знову тримали оборону від російських загарбників неподалік станції Крути. Українським військам вдалося відстояти цей напрямок і не дозволити просунутись ворогу ближче до Києва. Тож знову українці змушені проливати кров за незалежність нашої держави, щоб раз і назавжди перемогти.

Сьогодні на захист України стали сотні тисяч українців. Щира вдячність усім, хто нині виборює нашу Перемогу, право жити у вільній країні на своїй землі, бо наше суспільство зробило свій вибір на користь демократичного розвитку держави й готове цей вибір захищати, кожен на своєму фронті – воєнному, волонтерському, трудовому.

Віримо в  нашу неминучу Перемогу та підтримуємо Збройні сили України!

 

З побажаннями переможного миру  міський голова  Леонід  ЛАЗУРЕНКО