Повідомлення
Автор: Lubotin   Додано:22 лютого 2024   Переглядів:31   Категорія - [Головна]
 
 (голосів: 0)

Повідомлення про намір встановлення тарифу на послугу з управління побутовими відходами (збирання,перевезення) на території Люботинської міської територіальної громади



 

Дата введення тарифу в дію з 01.03.2024 р.

Обґрунтування причин встановлення нового тарифу

Відповідно до «Порядку інформування споживачів про намір зміни цін/тарифів на комунальні послуги з обґрунтуванням такої необхідності», затвердженого Наказом Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України від 05.06.2018 р. № 130, Виробниче управління комунального господарства Люботинської міської ради Харківської області (далі ВУКГ ЛМР ХО) повідомляє про намір встановити тариф на послугу з управління побутовими відходами (збирання, перевезення) у зв’язку з визначенням підприємства переможцем конкурсу на здійснення операцій із збирання та перевезення побутових відходів на території Люботинської міської громади, згідно рішення виконавчого комітету від 08.02.2024 р. №42 та переходом підприємства на загальну систему оподаткування (реєстрації платником податку на додану вартість).

Тариф розраховано згідно Постанови КМУ від 26.09.2023р. № 1031 «Про затвердження порядку формування середньозваженого тарифу на послугу з управління побутовими відходами, а також тарифів на збирання, перевезення, відновлення та видалення побутових відходів

Діючий тариф на поводження з побутовими  відходами

Чинний тариф на поводження з побутовими відходами був затверджений рішенням виконавчого комітету Люботинської ради  від 23.12.2022 р. №208  і становить за 1куб.м для всіх груп споживачів на єдиному рівні 106,84 грн. без ПДВ. Зміни були проведені у зв’язку із зростанням: мінімальної заробітної плати, цін на запчастини для сміттєвозів та вартості паливно-мастильних матеріалів.

Загальний розмір планованого тарифу

Загальний розмір планового тарифу на послугу з управління побутовими відходами (збирання,перевезення) складає 106,84 грн. за 1куб.м, в т. ч. ПДВ  17,80 грн.

Періодичність надання послуг

Послуга з управління  побутовими відходами (збирання,перевезення) надається за планово-подвірною контейнерною системою (для багатоквартирних будинків) та планово-поквартирною безконтейнерною (для приватного сектору) відповідно до затвердженого графіку згідно норм утворення побутових відходів, затверджених рішенням виконавчого комітету Люботинської міської ради від 24 листопада 2023 року  № 264 «Про затвердження Правил надання послуги з управління побутовими відходами на території Люботинської міської територіальної громади та додатків до них».

Прийом зауважень та пропозицій

Зауваження і пропозиції від фізичних та юридичних осіб щодо встановлення тарифу на послугу з управління побутовими відходами приймаються в письмовій формі протягом 7-ми календарних днів з дня опублікування оголошення на офіційному сайті Люботинської міської ради http://lubotin-rada.gov.ua.

Адреси, за якими приймаються зауваження та пропозиції:

  1. Виконавчий комітет Люботинської міської ради – Харківська область, м.Люботин, вул. Слобожанська, 26 (lubotin.miska.rada@gmail.com);
  2. ВУКГ ЛМР ХО – Харківська область, м. Люботин, вул. Слобожанська, 151 а,  тел. 050-323-55-22, 096-323-55-22 (lkomunal@i.ua).

 

Завантажити PDF документ: 8098_grafik_vivezennya_tpv_na_teritorii_lyubotinskoi_mt.pdf [2.93 Mb] (cкачувань: 0)