Веб-портал міста Люботин » Головна » Відділ з питань державної реєстрації актів цивільного стану Виконавчого комітету Люботинської міської ради Харківської області інформує

 Відділ з питань державної реєстрації актів цивільного стану Виконавчого комітету Люботинської міської ради Харківської області інформує
Автор: Lubotin   Додано:14 березня 2024   Переглядів:21   Категорія - [Головна]
 
 (голосів: 0)

Відділ з питань державної реєстрації актів цивільного стану Виконавчого комітету Люботинської міської ради Харківської області інформує:

Порядок реєстрації розірвання шлюбу через органи державної реєстрації актів цивільного стану.



Куди звертатися:
  1. За спільною заявою подружжя в органі ДРАЦС за місцем проживання подружжя або одного з них за умови спільної згоди та відсутності неповнолітніх дітей. Якщо один із подружжя через поважну причину не може особисто подати заяву про розірвання шлюбу, нотаріально засвідчену або прирівняну до неї заяву від його імені може подати другий з подружжя. Шлюб розривається незалежно від наявності між подружжям майнового спору.
2.   За заявою одного з подружжя: проводиться відповідним органом державної реєстрації актів цивільного стану за місцем проживання подружжя або одного з них, якщо другий із подружжя: визнаний безвісно відсутнім; визнаний недієздатним.
Перелік необхідних документів:
  • заява про розірвання шлюбу;
  • свідоцтво про шлюб;
  • копія рішення суду (витяг з рішення суду) про визнання другого з подружжя безвісно відсутнім чи недієздатним (у випадку розірвання шлюбу за заявою одного з подружжя).
Той із подружжя, який бажає відновити своє дошлюбне прізвище, повинен письмово заявити про це у відділі державної реєстрації актів цивільного стану під час державної реєстрації розірвання шлюбу.