Веб-портал міста Люботин » Головна » Згадаємо полеглого Героя

 Згадаємо полеглого Героя
Автор: Lubotin   Додано:7 квітня 2024   Переглядів:15   Категорія - [Головна]
 
 (голосів: 0)

Згадаємо полеглого Героя

Нікіта Д’ЯЧЕНКО

 

Згадаємо полеглого Героя Згадаємо полеглого Героя


 

Десять років триває війна за нашу свободу і незалежність. Десять років наш народ платить  найвищу ціну за право просто жити на власній землі.  І хоча час невпинний, але він не зітре з нашої пам’яті імена Героїв сьогодення, які віддали своє життя у війні за Україну. Сьогодні згадаймо одного з них – вірного сина України і патріота рідної землі.
Лейтенант Д’ЯЧЕНКО Нікіта Володимирович, 1997 р.н., командир 1 механізованого взводу механізованого батальйону військової частини загинув 6 квітня 2023 року біля населеного пункту Хромове Бахмутського району під час виконання бойових завдань у складі даного підрозділу.
Нікіта  Д’ЯЧЕНКО 24 лютого 2022 року взяв до рук зброю, аби стати на захист України, своїх  рідних і кожної української родини. Під час служби за успішне виконання бойових завдань був нагороджений відзнакою Президента – медаллю «За оборону України», Почесним нагрудним знаком «Сталевий хрест» від Головнокомандувача ЗСУ та відзнакою «Знак доблесті».
 До останнього дня служби був із Україною в серці. За особливі заслуги у захисті державного суверенітету, територіальної цілісності, у зміцненні обороноздатності та безпеки  Указом Президента України нагороджений орденом Богдана Хмельницького ІІІ ступеня (посмертно).
На сайті Президента України  створено  петицію  з  проханням  присвоїти  звання  Герой України (посмертно) хороброму захиснику лейтенанту Д’ЯЧЕНКУ Нікіті Володимировичу.
Ми всі у вічному боргу перед матерями, які виростили мужніх і сміливих патріотів, що віддали своє життя за долю України і її майбутнє.
Герої не вмирають.