Веб-портал міста Люботин » Головна » Згадаємо полеглого Героя.

 Згадаємо полеглого Героя.
Автор: Lubotin   Додано:17 квітня 2024   Переглядів:16   Категорія - [Головна]
 
 (голосів: 0)

Згадаємо полеглого Героя.

Андрій БЛІЗНЯКОВ.



   Україна бореться за свою свободу, за право українцям бути господарями на своїй землі. І сьогодні за це святе право віддають своє життя найкращі сини України, які без найменших вагань і роздумів стали на її захист і захищають рідну землю ціною власного життя. І ціна майбутньої Перемоги стає щоразу вищою.
   17 квітня 2023 року у районі населеного пункту Бахмут Донецької області від тілесних ушкоджень, несумісних із життям, отриманих в результаті обстрілу агресора, загинув командир гранатометного відділення 227-го батальйону БЛІЗНЯКОВ Андрій Семенович, 1968 р.н.
   Бойовий шлях воїна розпочався з березня 2022 року. Андрій БЛІЗНЯКОВ приєднався до лав Харківської територіальної оборони і проходив службу в 127-ій окремій бригаді Сил ТрО ЗСУ. Разом із побратимами боронив рідну Харківщину, а згодом хоробро воював на інших гарячих ділянках фронту. За мужність і вірність військовій присязі Указом Президента України №744/2022 від 31 жовтня 2022 року нагороджений медаллю «Захиснику Вітчизни».
   Молодший сержант БЛІЗНЯКОВ Андрій Семенович за особисту мужність, виявлену у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, самовіддане виконання військового обов’язку, посмертно нагороджений орденом «За мужність» ІІІ  ступеня (Указ Президента України 579/2023 від 12 вересня 2023 р.).
Похований на Алеї Слави цвинтаря № 18 у місті Харкові.
   Наш шлях становлення, як нації, важкий та жертовний. Пам’ятаємо всіх захисників, що мужньо протистояли ворогові і віддали своє життя заради мирного майбутнього, які для нас усіх були щитом, котрий зупиняє навалу російської нечисті.
Світла пам’ять Герою. Герої не вмирають.