Веб-портал міста Люботин » Головна » Згадаємо полеглих Героїв.

 Згадаємо полеглих Героїв.
Автор: Lubotin   Додано:23 квітня 2024   Переглядів:15   Категорія - [Головна]
 
 (голосів: 0)

Згадаємо полеглих Героїв.

Олександр ПАВЛЕНКО і Андрій ГНІДЕЦЬ.

 

Згадаємо полеглих Героїв. Згадаємо полеглих Героїв.


 

Третій рік не вщухає запекла боротьба українського народу проти нашестя ворога. Цей період є періодом тяжких випробувань для українців, які несуть тягар агресії та захищають свою свободу. Сила духу і жага до волі нашого народу стали взірцем для багатьох країн світу, що підтримують Україну в її боротьбі. І саме на скромних і патріотичних захисниках тримається оборона країни. Та кращі представники народу гинуть у боротьбі з ворогом.
Два роки тому, 23 квітня, загинули два друга-побратима Олександр ПАВЛЕНКО і Андрій ГНІДЕЦЬ. На війні були з перших днів і загинули при попаданні в окоп ворожого снаряду.
Павленко Олександр Анатолійович, 30.03.1981 р. н. Навчався у загальноосвітній школі № 7, гімназії № 1. Працював у службі охорони.
На другий день війни, 25 лютого вже був біля військкомату. Старший солдат Олександр Павленко служив в одному з підрозділів Національної гвардії.
23 квітня російські окупанти вели прицільний обстріл позиції українських захисників поблизу міста Балаклея. 40 хвилин під щільними обстрілами гвардійці відбивали атаку, поки їх накривала крупнокаліберна артилерія. Один з російських снарядів потрапив у бліндаж. Олександр отримав поранення, несумісні з життям, і загинув на місці.
Указом Президента України від 24 травня 2022 року № 368 «Про відзначення державними нагородами» за особисту мужність і самовіддані дії, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі Олександр ПАВЛЕНКО нагороджений орденом «За мужність» ІІІ ступеня.
Похований 27 квітня на Гиївському цвинтарі.
Гнідець Андрій Іванович, 24.04. 1975 р. н. Народився у Львівській області. На фронті – з перших днів, доброволець.
Солдат Андрій Гнідець обороняв Харківщину з перших днів повномасштабного вторгнення Росії в Україну. Служив в одному з підрозділів Нацгвардії у Харкові.
Олександр Павленко і Андрій Гнідець товаришували сім’ями більше 10 років. Разом чоловіки любили полювання і зналися на зброї. Коли Олександр зателефонував Андрію і сказав, що йде служити, то Андрій відповів, що також іде служити разом із ним.
Олександр та Андрій, як справжні друзі, проходили службу в одному підрозділі і знаходилися на одній позиції. Загинули 23 квітня поблизу міста Балаклея, отримавши поранення, несумісні з життям.
Указом Президента України від 24 травня 2022 року № 368 «Про відзначення державними нагородами» за особисту мужність і самовіддані дії, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі Андрій ГНІДЕЦЬ нагороджений орденом «За мужність» ІІІ ступеня.
Похований 27 квітня на Гиївському цвинтарі.
Герої не вмирають!
Світла пам’ять Героям і Вічна Слава!