Веб-портал міста Люботин » Головна » ДЕНЬ СОБОРНОСТІ І СВОБОДИ УКРАЇНИ

 ДЕНЬ СОБОРНОСТІ І СВОБОДИ УКРАЇНИ
Автор: Chekardina   Додано:23 січня 2014   Переглядів:983   Категорія - [Головна]
 
 (голосів: 0)

ДЕНЬ СОБОРНОСТІ І СВОБОДИ УКРАЇНИ

 

Україно, соборна державо,

Сонценосна колиско моя,

Ще не вмерла й не вмре твоя слава,

Завойована в чесних боях!

 

Для українського народу тема соборності завжди була особливо болючою і неймовірно складною. Штучний поділ створював перепони на шляху його розвитку. Та, незважаючи на важку долю нашого народу, ідея всеукраїнської єдності, соборності України наколи не полишала його.

З метою реалізації в місті Люботині завдань Президента України щодо забезпечення національної єдності та громадської злагоди (у контексті відзначення Дня Соборності та Свободи України і 95-ї річниці проголошення Акта злуки) за участі заступника міського голови з виконавчих органів ради Кравченко Наталії Володимирівни в січні 2014 року закладами культури було проведено низку заходів, присвячених Дню Соборності і Свободи України.

21 січня 2014 р. працівники Центральної дитячої бібліотеки провели бесіду «Розквітай, моя ти Україно!» для учнів 6 класів загальноосвітніх шкіл міста. Дітям розповідали про історичні події 1918 – 1919 рр., розкрили поняття «соборність», і значення Соборності для України.

22 січня 2014 р. в читальній залі Центральної бібліотеки будинок культури провів урочисті збори «Соборність України – основа державності».

23 січня 2014 р. Центральною бібліотекою була проведена інформаційна година «Чи є на світі країна, що миліша за наш край» для учнів 10-11 класів.

В приміщеннях бібліотек міста організовані книжні виставки.

День Соборності – це нагадування про те, що сила нашої держави – в єдності українських земель.

 

ДЕНЬ СОБОРНОСТІ І СВОБОДИ УКРАЇНИ

 

ДЕНЬ СОБОРНОСТІ І СВОБОДИ УКРАЇНИ

Керівник художній будинку культури

Детинич Н.В.