Веб-портал міста Люботин » Головна » Харківська ОДПІ: у місті Люботин обговорили податкові новації з представниками бізнесу

 Харківська ОДПІ: у місті Люботин обговорили податкові новації з представниками бізнесу
Автор: Chekardina   Додано:4 лютого 2015   Переглядів:892   Категорія - [Головна]
 
 (голосів: 0)

Харківська ОДПІ: у місті Люботин обговорили податкові новації з представниками бізнесу

 

 

Фахівці Харківської ОДПІ Головного управління Міндоходів у Харківській області спільно з керівництвом Люботинської міської ради провели семінар-нараду з бізнес-спільнотою міста Люботин, який відбувся 3 лютого 2015 року у приміщенні міської ради.

Відкриваючи семінар, міський голова Володимир Олексійович Теличко повідомив, що з 1 січня 2015 року кількість податків і зборів скорочено з 22 до 11, реформовано єдиний податок, податок на майно, транспортний податок та акцизний податок. Фахівці ради спільно з фахівцями Харківської ОДПІ завжди готові до відкритого діалогу з громадськістю та до обговорення проблемних питань щодо застосування нового податкового законодавства.

Завідувач інформаційно-комунікаційного сектору Інна Боброва загострила увагу присутніх на запровадженні з 17 січня 2015 року податкового компромісу для платників податку на прибуток підприємств та ПДВ. Вона підкреслила, що податковий компроміс з державою дозволить платникам уникнути фінансової, адміністративної та кримінальної відповідальності за заниження податкових зобов’язань з податків на прибуток та додану вартість за будь-які податкові періоди до 1 квітня 2014 року.

Під час заходу, фахівці ДПІ розповіли про новації у податковому законодавстві, які відбулися з прийняттям Закону України від 28.12.14р. №71-VIII «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деякі законодавчі акти України щодо податкової реформи», а саме: з податку на доходи фізичних осіб, єдиному податку, податку на майно, акцизному податку з реалізації суб’єктами господарювання роздрібної торгівлі підакцизних товарів, плати за землю, ЄВС, про систему електронного адміністрування ПДВ, яка працює у тестовому режимі з 1 лютого до 1 липня поточного року та інші.

Крім того нагадали, у разі якщо сільська, селищна або міська рада не прийняла рішення про встановлення відповідних місцевих податків і зборів та акцизного податку в частині реалізації суб’єктами господарювання роздрібної торгівлі підакцизних товарів, що є обов’язковими згідно з нормами Податкового Кодексу, такі податки до прийняття рішення справляються виходячи з норм Кодексу із застосуванням їх мінімальних ставок, а плата за землю справляється із застосуванням ставок, які діяли до 31 грудня року, що передує бюджетному періоду, в якому планується застосування плати за землю».

Зарахування місцевих податків та зборів до відповідних місцевих бюджетів здійснюється відповідно до Бюджетного кодексу України.

Наприкінці заходу, присутні отримали вичерпні відповіді на свої запитання та запевнили, що проведення таких заходів допомагає розібратися в тонкощах податкових новацій та правильно нараховувати та сплачувати податки до бюджету.

 

 

Харківська ОДПІ: у місті Люботин обговорили податкові новації з представниками бізнесу